Две атаки с дронове бяха насочени към военно летище, където

...
Две атаки с дронове бяха насочени към военно летище, където
Коментари Харесай

Атаки с дронове в Ирак срещу международната коалиция

Две офанзиви с дронове бяха ориентирани към военно летище, където са основани войските на водената от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция, оповестиха управляващите в самостоятелния иракски район Кюрдистан.

Няма потърпевши, оповестяват локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

От 17 октомври насам американските и съдружните сили в Ирак и Сирия са обект на офанзиви с дронове или ракети най-малко 40 пъти, при което бяха ранени десетки американски военнослужещи, съгласно обновената равносметка, дадена от американски чиновник.

Тези офанзиви идват след нахлуването на " Хамас " в Израел на 7 октомври, което докара до война.

През нощта на сряда против четвъртък два дрона нападнаха базата на обединението на летище Харир в провинция Арбил, се споделя в изказване на службите за битка с тероризма в Иракски Кюрдистан, в Северен Ирак.

Атаките бяха осъществени към среднощ, се споделя в известието, без да се прецизира дали дроновете са били свалени. Снимки, съпътстващи изказването, демонстрират железни парчета на земята.

Според осведомителни канали на иракски фракции, близки до Техеран, за множеството от нападенията, в това число и за последните, претендира група, известна като " Ислямска опозиция в Ирак ".

Около 2500 американски военнослужещи са ситуирани в Ирак, а други 900 - в Сирия, като част от интернационалната антиджихадистка коалиция, основана през 2014 година

В Ирак обединението съобщи, че ролята ѝ е лимитирана до консултиране и поддръжка на локалните сътрудници.

При визитата си в Багдад в неделя държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че нападенията, които Вашингтон свързва с Иран, са " изцяло неприемливи ".

Министър-председателят на Ирак Мохамед Шиа ал Судани, който беше назначен от проирански партии, осъди нападенията и даде обещание следствие за откриване на причинителите.

В сряда американски военни самолети нанесоха удар по обвързван с Иран оръжеен склад в Източна Сирия в отговор на нападенията против американския личен състав, заяви министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР