Двайсет души са се събрали на барбекю тази слънчева априлска

...
Двайсет души са се събрали на барбекю тази слънчева априлска
Коментари Харесай

Доноси в Германия във времена на коронавирус

Двайсет души са се събрали на барбекю тази слънчева априлска неделя в Шверин, Северна Германия. Извикана от една съседка, полицията обаче се намесва и им сформира протокол за неспазване на изолацията във връзка ковид.

" Скандализирана от това държание ", съседката им даже се хвали с постъпката си в обществените мрежи, отваряйки полемика за доносничеството, възобновено в разгара на епидемиологичната рецесия.

Въпросът е изключително внимателен в тази страна, захласната от предишното си - издайничеството е било издигнато надали не в сан на държавна теория по време на нацисткия режим, след това и в комунистическата Германска демократична република.

Затова под хаштага #Denunziant ( " клеветник " ) се редят все нови туитове, изпълнени с отвращение, от ден на ден съпоставения с Третия райх и политическата полиция на някогашната Германска демократична република.

" Всичко това затвърждава един фатализъм, надълбоко затвърден у германците и ориентиран против самите тях: в несигурни времена част от популацията е готово да се трансформира в продължение на държавната власт ", разсъждава Кристиян Щьокер, учител по логика на психиката, в седмичника " Шпигел ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР