Двата най-тежки проекта, които ще се отразят сериозно на трафика

...
Двата най-тежки проекта, които ще се отразят сериозно на трафика
Коментари Харесай

Транспортният ад на Пловдив чука на вратата – започват най-тежките ремонти

Двата най-тежки плана, които ще се отразят съществено на трафика в Пловдив, ще стартират по  едно  и също време. Това е пробивът под Водната палата, осъществен от Общината, както и Южния обходен колектор, чийто бенефициент е ВиК – Пловдив.
Прочетете още
Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев съобщи, че и за двата плана текат последни съгласувателни процедури и другата седмица може да имат строително позволение. Това значи, че до края на месеца и двата плана ще стартират.

Още със старта на пробива под Водната палата ще се отстрани кръговото кръстовище, което автоматизирано ще прекъсне връзката изток-запад по бул. „ Марица – Юг ”. Отделно по-късно се чака да се затвори  едното платно на Панаира. Тепърва от компанията реализатор ще вършат организацията на придвижването, което да се утвърди от КАТ и ОКТ.

По-голяма главоблъсканица ще бъде планът на ВиК – Пловдив за Южния обходен колектор. Проектът за над 100 млн. лв., а в него  попадат редица съществени пътни прави в „ Западен ”, „ Южен ” и „ Тракия ”.

От софийския консорциум ДЗЗД „ Еко Проект - Пловдив ” с участници: „ Интерхолд ” ЕООД, „ ТЕС Кънстракшън Груп ” ЕООД и „ ВиК Инфраструктурно планиране ” ЕООД желаят да затворят оптимално повече пътни прави, тъй  като времето им за реализация понижава.

Първоначалната концепция е от фирмат да стартират действия от ул. „ Царевец ”, както и още 4 места в регион „ Южен ”  – улица „ Петър Стоев ”, ул. „ Модър ” до Коматевско шосе, както и два сектора от бул. „ Александър Стамболийски ” – от кръстовището с Кукленско шосе и пред пандиза. 

Другите прави, част от плана и Южния обходен колектор са ул. „ Царевец ” от кръстовището с Пещерско шосе, „ Модър-Царевец ”, минава под Асеновградско шосе.

Паралелно с това ще вървят ремонтите на бул. „ Хаджи Димитър ”, Брезовско шосе, „ Даме Груев ”, Кукленско шосе,  Околовръстното на Пловдив,  каретата по „ Региони в напредък ”, а следващата година е кулминационната точка с пробива  под Централна гара, Рогошко шосе и  Голямоконарско шосе.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР