Двамата воюващи генерали в Судан имат достатъчно пари, оръжие и

...
Двамата воюващи генерали в Судан имат достатъчно пари, оръжие и
Коментари Харесай

Журналист: Генералите в Судан имат пари, оръжие и хора, за да воюват до края на света

Двамата воюващи генерали в Судан „ имат задоволително пари, оръжие и хора, с цел да водят война до края на света ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия журналистът Георги Милков. Той е един от дребното българи били в Судан.

Милков напомни по какъв начин се стигна до актуалната обстановка – през 2019 година двамата генерали Абдел-Фатах Бурхан и Мохамед Хамдан Дагало смъкват дългогодишния ръководещ военачалник Башир.

„ Тези двама генерали смъкнаха своя някогашен началник и през август 2019 подписаха съглашение с цивилните управляващи по какъв начин властта да бъде разпределена и в идващите 3 години едно цивилно държавно управление да ръководи, а те да подсигуряват сигурността ”, напомни Георги Милков. Това обаче не станало.

„ Освен това Бурхан направи прелом предходната година и суспендира всичко подписано преди този момент. Оттам нататък се стигна до спора с Дагало. Проблемът е, че и двамата имат задоволително пари и задоволително оръжие, задоволително хора, с цел да водят война до края на света ”, разяснява журналистът.  

Страната е доста богата на нефт и злато.

„ Златните мини на Судан са в ръцете на военачалник Дагало. Освен че изнася злато към ОАЕ, в годините на Йеменската война, той изнасяше и бойци, които да пазят саудитско-йеменската граница. Тоест беше в услуга на тези два доста значими арабски колегата ”, изясни Милков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР