Двамата претенденти за премиерския пост на Великобритания - Борис Джонсън

...
Двамата претенденти за премиерския пост на Великобритания - Борис Джонсън
Коментари Харесай

И двамата кандидати за поста на Тереза Мей искат промени в сделката за Брекзит

Двамата кандидати за премиерския пост на Англия - Борис Джонсън и Джереми Хънт, дадоха отговор през вчерашния ден вечерта на въпроси на английски консерватори, отдадени на Брекзит. Това беше последният сходен сеанс преди оповестяването на спечелилия във вътрешопартийната конкуренция, в който любимец си остава Джонсън, съобщи Франс прес.

По време на сеанса Джонсън и Хънт един след различен показаха тактиката си за Брекзит в миг, в който Европейски Съюз изключи разновидността за предоговаряне на договорката, контрактувана от Тереза Мей.

Джонсън посочи решимостта си за довеждане докрай на Брекзит преди идващите парламентарни избори, които са планувани през 2022 година, добавя Ройтерс. Той даде обещание още това лято да се опита да реализира предоговаряне на договорката с Брюксел, добавя Франс прес.

" Там където има предпочитание, има и решение ", сподели той пред 2500 души, участвали на дебата. Бившият външен министър предизвести Европейски Съюз, че отводът да се предоговаря договорката за Брекзит няма да е без последствия.

" Ако има отвод от еластичност, то има отвод от компромис. Ако те не трансформират и една точка, или запетайка в съглашението, тогава ние явно няма да имаме различен избор, с изключение на да се подготвим за излизане при разнообразни условия ", сподели той и добави: " Ние ще създадем тъкмо това ", визирайки излизането без договорка, синоним на връщането на митническите формалности, от които се опасяват толкоз доста икономическите среди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР