Двамата лидери направиха детайлен преглед на гръцко-българските отношения и на

...
Двамата лидери направиха детайлен преглед на гръцко-българските отношения и на
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция очаква с нетърпение пълното влизане на България...

Двамата водачи направиха подробен обзор на гръцко-българските връзки и на напредъка на съдействието в редица области от съвместен интерес.

 

Мицотакис и Денков реализираха консенсус за укрепването и ускоряването на съдействието сред двете страни с фокус върху взаимосвързаността в секторите на енергетиката, превоза и възобновимата сила, показва ЕРТ.

 

По време на диалозите участваха и министрите на вътрешните работи, на инфраструктурата и превоза, стопанската система и финансите, околната среда и енергетиката.

 

В изказване пред медиите Мицотакис разяснява, че това е първата публична среща за новата година и поздрави България за идното й влизане в Шенгенското пространство по въздух и море. Той акцентира, че Гърция чака с неспокойствие цялостното използване на Шенген, в това число за сухопътните граници, които съгласно него са значими за двустранните връзки сред двете страни и търговията.

 

От своя страна акад. Денков означи, че Гърция и България имат забележителни стратегически връзки в доста области, като също по този начин поздрави гръцкия народ за новата година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР