Двамата 18-годишни младежи, взривили банкомат в столичния кв. Люлина в

...
Двамата 18-годишни младежи, взривили банкомат в столичния кв. Люлина в
Коментари Харесай

Младежите, взривили банкомат в `Люлин`, остават в ареста

Двамата 18-годишни младежи, взривили банкомат в столичния кв. " Люлина " в края на предходната година, остават в ареста, реши Софийски градски съд през днешния ден.

Момчетата Валентино Валентинов и Даниел Лулев бяха арестувани за взривения банкомат на бул. " Панчо Владигеров " в столичния квартал " Люлин ". Терминалът се намира в помещение за свободно прилагане. Младежите го взривили към 3,30 часа през нощта, само че алармата им попречила да стигнат до парите.

Стойността на взривения банкомат е 27 000 лева В него е имало 96 000 лева

Валентинов и Лулев обявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел Лулев изиска да бъде отвън ареста и съобщи, че в този момент е 12 клас и му предстоят изпити.

Валентино Валентинов също изрази страдание и изясни, че не възприема себе си и Даниел като рискови за обществото. Двамата са съдействали на полицията освен, с цел да имат чиста съвест, само че и с цел да предотвратят сходни закононарушения за в бъдеще, изясни той.

Адвокатите и на двамата желаеха по-слаба мярка за неотклонение. Съдията съобщи, че двамата са съпричастни към осъществяването на двете закононарушения - гърмеж на имущество и опит за кражба в тежки размери. Съдията акцентира, че макар, че не е налице заплаха, двамата да се укрият, е на разположение заплаха да извършат закононарушение още веднъж, без значение, че не са осъждани преди този момент.

Решението за мярката предстои на обжалване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР