Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на

...
Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на
Коментари Харесай

Японци от Старозагорската опера представиха български народни песни в Токио

Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на лятната си почивка показаха концерт с български национални песни в Токио, който завоюва хиляди лайкове във Facebook. Оркестърът е формиран от техни сънародници, които разучават за дни нашите ритми.

Ацуфуми и Сачи Уджийе към този момент са в Стара Загора и бързат да се похвалят, че към този момент са семейство. Концертът им е тяхна взаимна самодейност.

„ Публиката беше доста удовлетворена да слуша, да гледа български ритми. В Япония нямаме такива ритми 7/8 и 9/8. За вас това е обикновено, а за нас – неповторимо “, описа пред Българска телеграфна агенция Ацуфуми.

Той и Сачи са единствено от две години в България. Изкушени са от българския фолклор, който става част от живота им и се включват в още една натрупа – Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора.

Двамата са ученици на музикалната академия в Токио. Специализират две години в Миланската Скала. Печелят интернационален конкурс и идват в Старозагорската опера. Той свири на ударни принадлежности, а тя е хорист.

Ацуфуми признава, че се усеща доста добре в България и е доста удовлетворен от работата си в оркестъра.

“Имам доста благоприятни условия с оркестъра да изсвирвам нови неща и да се развъртвам като музикант “, прибавя той.

Японският музикант работи по плана на операта „ С ударните принадлежности в час “ и преподава на възпитаници. Стара Загора ще бъде част от фамилната му история, тъй като тук ще се роди и първото му дете.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР