Генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков и професор

...
Генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков и професор
Коментари Харесай

Генералният консул в Чикаго Светослав Станков гост-лектор в дискусия за Холокоста

Генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков и професор Самуил Рефетов бяха гост-лектори в границите на полемика „ Светлина измежду мрака “ по случай 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Холокоста.

Срещата беше проведена от Американския еврейски комитет.

„ Щастлив съм, че успяхме да срещнем представители на еврейската и българската общественост в Чикаго с този неповторим акт на избавление на българските евреи “, сподели за рубриката „ БГ Свят “ на Българска телеграфна агенция Станков.

Присъстващите в залата и техните изявления – стана ясно от думите му – още един път затвърдиха, че актът на спасението е
урок по човещина
който следва да бъде уважаван, тъй като той надълбоко свързва духовно и исторически българския и еврейския народ.

На събитието участваха към 50 души.

„ Генералното консулство в Чикаго е планувало богата стратегия, включваща изложения, лекции, срещи-дискусии, чиято съществена цел е да запознае американската общност с малко известния факт, че България е единствената страна на континентална Европа, където всички нейни жители от еврейски генезис са избавени “, добави генералният ни консул за Българска телеграфна агенция и акцентира: „ Изразихме благодарност и към българските дипломатически и консулски представителства, издали над 15,000 директни визи, с които евреи от Централна и Източна Европа са избягали към свободни земи “.

Професор Самуил Рефетов преподава в Чикагския университет, той е международно приет академик в региона на щитовидната жлеза. Има номинация за Нобелова премия за медицина за откритието си „ Синдром на Рефетов “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР