Двама убити и петима ранени: пред сградата на ФСБ в

...
Двама убити и петима ранени: пред сградата на ФСБ в
Коментари Харесай

Какво се знае за стрелбата пред ФСБ в Москва

Двама убити и петима ранени: пред постройката на ФСБ в Москва бе открит огън. Какво се знае за хипотетичния стрелец? Ето какво научиха сътрудниците от съветската редакция на " Дойче веле ".

Няколко съветски медии към този момент оповестиха името на индивида, който най-вероятно е провел стрелбата пред централата на Федералната работа за сигурност в Москва. Смята се, че това е 39-годишният Евгений Манюров от град Подолск. Тази информация към момента (11.00 CET) не е доказана публично, само че не е била и опровергана.

По сведения на " Комсомолская истина " в жилището на хипотетичния стрелец в Подолск е бил изработен обиск. В сейфа са открити седем оръжия: газови, травматични, гладкоцевни и нарезни. Всички са регистрирани на името на Манюров. В жилището са открити доста патрони, както и два заредени пълнителя за автомат.

Какво описват родителите му

Майката на Манюров разказала пред публицистите, че синът ѝ работел по едно и също време в няколко охранителни компании, само че в един миг напуснал всичките си работни места. " Напоследък не работеше, общуваше по телефона с някакви си араби, аз не разбирах нищо, тъй като той говореше с тях на британски ", споделя дамата.

Изявление пред съветските медии е направил и бащата на хипотетичния стрелец - Фатих Манюров, съгласно който Евгений работел като охранител в посолството на Обединените арабски емирства. Един от сътрудниците на посолството обаче споделил пред публицистите, че в никакъв случай не е виждал Манюров.

Установено е също така, че Манюров е посещавал курсове по " Социологически разбор на рекламната връзка " във Висшата икономическа школа. Преподавателката му Евгения Надеждина споделя, че той участвал постоянно на лекциите и не се откроявал с нищо.

Манюров не бил добър стрелец

Знае се също по този начин, че Манюров посещавал едно закрито стрелбище в Москва, където се учил да стреля. По думите на един от треньорите там той " стрелял неприятно ". Същевременно от уеб страницата на Московския градски стрелкови състезателен клуб се вижда, че Евгений Манюров е заел третото място на състезание по практическа пукотевица в края на ноември.

По публични данни вследствие на снощната пукотевица в Москва е умрял един чиновник на ФСБ. Други петима души били ранени. Стрелецът е бил премахнат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР