Двама шампиони по бойни изкуства – каратистката Ивет Горанова и

...
Двама шампиони по бойни изкуства – каратистката Ивет Горанова и
Коментари Харесай

Шампиони по бойни изкуства станаха Спортисти на годината в Плевен

Двама първенци по бойни изкуства – каратистката Ивет Горанова и кикбоксьорът Димитър Пенчев, бяха избрани за Спортист на годината 2019 в Плевен. Те получиха оценките си от кмета Георг Спартански. На тържествената гала в Актовата зала на общинската администрация през днешния ден бяха наградени и спортисти, треньори и тимове в още пет категории.
Ивет Горанова е играч на Клуба по бойни изкуства „ Петромакс “. За трети следващ път спортната общност в Плевен я дефинира за Спортист на годината. През 2019-та тя реализира първо място на Европейските игри в Минск, трето място на Европейско състезание в Испания и пет първи места на национални шампионати и национални купи.
Димитър Пенчев през тази година се класира на второ място на Световното състезание за дилетанти в Сараево, стана първи на Балканско състезание за дилетанти, завоюва първо място и на Балканското състезание за експерти и на Европейското състезание за експерти в Испания.
В категорията „ Перспективни състезатели “ оценката „ Спортист на годината “ отиде при Цветан Сирашки от Спортен клуб по битка „ Изобор “.
В категорията „ Млади гении “ комисията класира преди всичко Йоана Константинова от Тенис-клуб „ Плевен ПСК “.
За тим на годината бе отличен Баскетболен клуб „ Спартак Плевен “.
Треньор на годината стана Ангел Стефанов от Клуба по бойни изкуства „ Петромакс “.
За празник и принос в спорта бяха наградени четирима плевенски треньори.
„ Проблемите със спортната база на Плевен са доста. Това, което е в границите на нашите пълномощия, ние го вършим. Друг е въпросът, че без държавна помощ няма по какъв начин да се осъществят крупни вложения в региона на спорта. През предходната година от общинския бюджет по линия на спорта са вложени непосредствено 560 000 лева и още 150 000 лева - косвено. Общинският съвет ще реши по какъв начин да се харчи тази сума в идващия общински бюджет. При неналичието на държавно финансиране и държавно подкрепяне имаме два разновидността. Да даваме тези близо 700 000 лева на частните клубове, с цел да подкрепяме издръжката им, или Общинският съвет да одобри друга философия. Да спре финансирането на спортните клубове, тъй като са частни и не сме длъжни да ги финансираме, и тези пари поетапно всяка година да ги влагаме в спортна инфраструктура. Да, няма да можем сами да създадем зала „ Арена Плевен “, само че ще ремонтираме с наши пари съществуващите спортни зали по един доста добър метод “, сподели преди награждаването Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР