Двама съучастници е имал арестуваният за трафик на мигранти полицай,

...
Двама съучастници е имал арестуваният за трафик на мигранти полицай,
Коментари Харесай

Барман и готвач от Перник помагали на полицая, арестуван за трафик на мигранти

Двама съучастници е имал задържаният за трафик на мигранти служител на реда, оповестиха от прокуратурата. Те били негови познати от Перник, наети от него да ръководят двете пилотни коли, ескортиращи буса с мигранти, хванат през вчерашния ден на автомагистрала " Тракия ".

Задачата им е била да предизвестяват за полицейски патрули. Така арестуваните към този момент са 4 души- двамата водачи на бусовете и помагачите им в пилотни коли.

За да се откри дали има и други участници в схемата, са прегледани записи от камерите по пътя от Бургас и по този начин са разкрити помагачите на служителя на реда - и двамата от град Перник.

" Две патрулни коли - двете са Голфове пернишки другари на причинителя на служителя на реда. Единият е барман, другият е готвач, които на всичкото от горната страна извънпроцесуално са декларирали, те са арестувани и двамата все още за 24 часа, и са декларирали че и различен път са били наемани и от същия служител на реда да бъдат пилотни коли ", сподели Атанас Илиев.

Привлеченият като обвинен служител на реда е от софийското звено Специализирани полицейски сили и единственото пояснение, което е дал по случая, е, че има заеми по тази причина се захванал с транспорт на мигранти, обясниха от прокуратурата.

" Може да си визиите, в една такава обстановка, в която са починали негови сътрудници - този чиновник... четирима починали негови сътрудници в страната - този чиновник да прояви такава смелост и да взе участие в едно такова закононарушение ", сподели Чавдар Грошев.

Спирането на другия микробус, ръководен от гражданин на Харманли, е било при рутинна инспекция през нощта. Мигрантите са декларирали че са от Афганистан, а прехвърлянето до сръбската граница са платили още в Турция.

" Прави обвиненият цялостни признания, споделя цялата скица. Имаме тука несъмнено очаквания да достигнем до малко по-висшо равнище в организацията, която е основана за канала. За него стана ясно, че е взел 4800 лв. с цел да транспорти бежанците ", сподели Атанас Илиев.

Самопризнанията на трафикантите дават вяра на прокуратурата, че ще се стигне до основните уредници на следващия канали за трафик през страната ни.

Репортер: Златин Бояджиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР