Подготвя се специализирана операция за нелегалната миграция, съвместно с МВР

...
Подготвя се специализирана операция за нелегалната миграция, съвместно с МВР
Коментари Харесай

Изслушаха Демерджиев в НС заради полицая, задържан за трафик на мигранти

Подготвя се профилирана интервенция за незаконната миграция, взаимно с Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на чуване в Народното събрание. Той дава отговор и на въпроси свързани с акцията на автомагистрала " Тракия ", при която 23-годишен служител на реда беше заловен зад кормилото на микробус с 31 мигранти.

Задържаният на автомагистрала " Тракия " чиновник на профилираните сили в Столична дирекция на вътрешните работи е бил наблюдаван от полицията, а незаконните мигранти са били натоварени в региона на Бургас. Това съобщи Демерджиев по време на чуването.

" В случая са прихванати тези три автомобила. Първо е спрян и арестуван автомобилът с нашия чиновник. Малко по-късно са били спрени двете пилотни коли, които е трябвало да обезпечат неговата сигурност. Те са следени от региона на Бургас до региона на Пловдив като се излъчени на дежурните по метода, който сме оказали. В региона на Пловдив е преценено, че могат да бъдат спрени безвредно ", сподели той.

Пред депутатите в залата Демерджиев съобщи, че методът, по който са работили служителите на реда е посочил, че униформата и служебната карта не пазят никого.

" За мен не е показателно, че цялата полиция по някакъв метод е пробита или корумпирана. Обратно. Аз се гордея с дейностите на чиновниците, които са го спрели, които при проявление на служебната му карта са го задържали неотложно. А този човек сигурно надали може да гледа в очите сътрудниците, които бяха до тези момчета, които изпратихме в Бургас. Това момче, което изпратихме в Елхово и така нататък ", сподели служебният вътрешен министър.

Демерджиев съобщи, че няма зачестили случаи на мигрантски напън и уточни, че има повече арестувани незаконни мигранти навътре в страната. Вътрешният министър разясни, че по отношение на 2015 година, когато е регистриран пик, предходната година натискът по границата е бил над два пъти по-голям. Регистрирани са над 170 хиляди опита за прекосяване. Демерджиев разгласи, че се планува огромна акция против каналджии взаимно с турските управляващи.

" Предали сме на турския сътрудник и на турските управляващи информацията за турски жители, за които имаме информация, че вземат участие в подобен жанр активност от турска страна. Идеята е редом да се организира интервенцията на наша територия с тази, която ще се организира на турска територия. По този метод считам, че значително ще ударим групите, които се занимават с този жанр незаконна активност ", сподели той.

Относно общата картина на престъпността вътрешният министър съобщи, че тя е повишена с 2.2 %, по отношение на данните за интервала януари-ноември 2021 година, а разкриваемостта се е повишила с 2.9 %. Най-много са нарастнали закононарушенията, свързани с шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Ръст е регистриран и при телефонните измами, кражбите на моторни транспортни средства и домашното принуждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР