Двама републикански законодатели в САЩ - сенатор Синтия Лумис и

...
Двама републикански законодатели в САЩ - сенатор Синтия Лумис и
Коментари Харесай

САЩ иска да открие разследване срещу Binance и Tether

Двама републикански законодатели в Съединени американски щати - сенатор Синтия Лумис и представител на Френч Хил - приканиха за следствие на водещата борса за криптовалути Binance и стабилната монета Tether поради хипотетичното им присъединяване във финансирането на тероризма.

В писмо, адресирано до Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, сенатор Луммис и представител Хил желаеха задълбочена оценка на това дали Binance и Tether дават забележителна поддръжка и запаси за тероризма посредством евентуални нарушавания на законите за глобите и Закона за банковата загадка.

Те също по този начин приканиха Министерството на правораздаването да завърши своето следствие и да издаде решение по отношение на наказателните обвинявания, свързващи Binance и Tether с нападенията, осъществени в Израел от свързаната с Палестина военна формация Хамас. Освен това съгласно информацията те упорстват, че решението на съда би трябвало да отразява равнището на отговорност, което Binance и Tether носят по този въпрос.

Следва да се означи, че Binance по-рано разгласи прекъсването на над 100 сметки, за които се твърди, че са свързани с военната формация Хамас. Tether също по този начин съобщи, че е замразила цифрови активи на стойност над $873,000. Тези самостоятелни дейности допускат подготвеност за съдействие с правоприлагащите органи в битката с финансирането на тероризма посредством криптовалути. Наскоро Хамас извърши нахлуване против Израел и беше разкрито, че незаконната военна формация е получавала финансиране посредством цифрови валути.

В сходство със наличието на писмото, адресирано до основния прокурор Мерик Гарланд, законодателите настояват, че “ “.

Искането за наказателно гонене на Tether и Binance евентуално ще бъде съществено прегледано, като се има поради, че то идва от двама видни чиновници, известни със застъпничеството си за контролиране на криптовалутите. Освен това тези законодатели не са първите, които показват поддръжката си за битката с финансирането на тероризма посредством криптовалути.

Само предходната седмица двупартийна група от 105 законодатели, водена от сенаторите Елизабет Уорън, Роджър Маршал и представителя Шон Кастен, прикани Белия дом да предприеме обилни ограничения за попречване на потреблението на криптовалути от Хамас и Палестинския ислямски джихад.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР