Двама педофили от Дупница са задържани през тази седмица, съобщи

...
Двама педофили от Дупница са задържани през тази седмица, съобщи
Коментари Харесай

Задържани са двама педофили от Дупница

Двама педофили от Дупница са арестувани през тази седмица, заяви Комисар Явор Колев от ГДБОП, представен от БНР.

Единият от тях с подправен фейсбук профил е примамил 13 девойки на възраст сред 11 и 13 години. С няколко от тях е злоупотребявано полово. Профилът му е закрит, само че при задържането в телефона му е открит нов профил с контакти на деца от всички краища на страната.

Явор Колев взе участие в образование на родители в онлайн сигурност. Пред тях той призна, че празноти в законодателството пречат педофилите да се наблюдават, откакто изтърпят наказванията си.

Той даде образец със хванат и наказан през 2004-та година педофил. Той е изтърпял е наказването си, а скоро инцидентно се е схванало, че държи детски парти-клуб:

"Няма да споделям кой е този детски парти-център. Може да го намерите доста елементарно в интернет. Рекламно лице на този детски парти-център е прочут български артист ".

В България няма указател на наказаните за педофилия, призна Колев:

"В други страни, когато един подобен човек се реалокира, той осведоми съответните полицейски органи и се знае къде е и с какво се занимава. Няма достъп до деца, няма право да приближава деца, няма право да се занимава с деца ".

По думите на специалиста, педофилът нормално е мъж на възраст сред 20 и 50 години с положително обучение и метод на живот. Обикновено се стреми да работи с деца или покрай тях. Жертвите нормално са на възраст от 8 до 16 години. Чрез обществените мрежи и платформи, ютуб-каналите, те биват набелазяни, когато дават подробна информация за себе си. Стига се до примамване във видеокомуникатори, където са склонявани да реализират полови дейности. После биват изнудвани, че в случай че не продължат да снимат, видеата ще се разгласяват. Колев предизвести, че педофилите нормално са в детските платформи: "Това, че детето ви е в "jivotno.com " или в някаква друга игра, не значи, че там няма педофили. Напротив. Те са там. Педофилите няма да ги намерите в порносайтовете ".

Съветът на Явор Колев е родителите да се интересуват:

"Какво през днешния ден се е случило с тях в интернет, какви места посещават, какви профили са си разкрили, кой се е свързал с тях, защо са си говорили ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР