Двама началници от служба Военна информация - бригаден генерал Светослав

...
Двама началници от служба Военна информация - бригаден генерал Светослав
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама генерали злоупотребили със секретна информация

Двама началници от работа " Военна информация " - бригаден военачалник Светослав Даскалов и бригаден военачалник Пламен Ангелов, получиха обвинявания за закононарушение по работа поради издаването на стотици позволения за достъп до секретна информация, в нарушаване на закона. Това оповестиха по-рано през днешния ден от пресцентъра на прокуратурата.

Разследваните са актуалният и някогашният началник на работа " Военна информация " в Министерството на защитата. Информацията за тях е пристигнала след инспекция на ДАНС.

До момента е открито, че от април 2016 година до началото на май тази година са били издадени 504 позволения за достъп до информация, класифицирана като държавно загадка с равнище на подредба " Секретно " и " Строго секретно ", в нарушаване на Закона за отбрана на класифицираната информация.

Същите позволения не са били издавани от способния орган, който е ръководителят на службата, от чиновник по сигурността. Това е довело до издаване на документи за достъп до класифицирана информация на НАТО и Европейски Съюз.

Събрани са още данни за финансови злоупотреби и нарушавания на закона за публичните поръчки. До момента са разпитани 25 очевидци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР