Двама млади мъже загубиха живота си, а невръстно дете е

...
Двама млади мъже загубиха живота си, а невръстно дете е
Коментари Харесай

Резултати от парада в Буенос Айрес: Двама загинаха, а 5-годишно дете е в кома /снимки/

Двама млади мъже изгубиха живота си, а невръстно дете е в кома след тържествения церемониал в Буенос Айрес по случай третата международна купа на аржентинския народен тим по футбол. Вчера в Аржентина беше разгласен народен празник за посрещането на отбора, който в неделя завоюва купата от Мондиал `22 в Катар, надигравайки във финала състава на Франция с 4:2 след осъществяване на дузпи.
Шампионите бяха посрещнати измежду нощ от стотици хиляди почитатели на летището в предградието Есейса, а в течение на деня по централните улици на столицата се стекоха към 5 млн. души по данни на полицията. Невъобразимите стълпотворения принудиха силите за сигурност да трансформират и да съкратят фрапантно плануваната 8-часова обиколка на специфичния двуетажен открит рейс, с който дефилираха футболистите.
В последна сметка капитанът Лионел Меси и съотборниците му даже бяха евакуирани с хеликоптери, откакто обезумели от наслада ентусиасти пробваха да скочат от мост непосредствено в рейса при тях. Возилото по този начин и не съумя да стигне до плануваната последна дестинация при Обелиска на " Пласа де ла Република ", защото площадът беше блокиран от морето хора.
В центъра на града е умрял 24-годишен юноша, който е паднал от покрив, подскачайки в еуфорията си. Той е получил съдбовни фрактури и макар бързата интервенция на медицински екип е умрял от контузиите си в болница " Фернандес ".

Другият драматичен случай се е разиграл в покрайнините на Буенос Айрес, където пътуващ към града мъж се е самозадушил, возейки се на мотоциклета си. 22-годишният Себастиан Оскар Масиел имал увито към врата си знаме на Аржентина, което се оплело в придвижване в задната гума на неговия " Хонда XR 150 " и спряло притока му на О2. В изказване от полицията оповестиха, че младежът е умрял на място.
5-годишно момче пък е в кома поради тежка черепно-мозъчна контузия след случай на площад " Сан Мартин ", където е било заведено от родителите си. Детето е потърпевшо, откакто на главата му паднало парче мрамор, откъртено от скулптура, върху която се били качили част от празнуващите. То е настанено в интензивно поделение с заплаха за живота.
Преждевременният завършек на парада пък докара до конфликти сред полицията и недоволните ентусиасти, неуспели да зърнат своите любимци. Наложи се органите на реда да употребяват тежко екипирани елементи на жандармерията, с цел да се оправят с безредиците в центъра на Буенос Айрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР