Двама министри ще бъдат изслушани в парламента по повод санирането

...
Двама министри ще бъдат изслушани в парламента по повод санирането
Коментари Харесай

Съдбовен ден в НС: Ресорната комисия изслушва тримата кандидати за КС

Двама министри ще бъдат изслушани в Народното събрание във връзка санирането на сградния фонд в страната. Министърът на районното развиване Андрей Цеков и на енергетиката Румен Радев ще дават отговор на въпроси по искане на Българска социалистическа партия.
Енергийното възобновяване на сградния фонд е със средства от ПВУ, само че стана ясно, че отпуснатите пари няма да са задоволителни, съобщи Българска национална телевизия. Освен това бяха подадени доста тъжби, които оспорват класирането след приключването на първият стадий на програмата – те са от 102 общини при кандидатствали общо 152.
Редом с това парламентарната комисия по конституционни въпроси ще изслуша тримата претенденти за двете вакантни места в Конституционния съд (КС). Това са депутатите от ГЕРБ -СДС и „ Възраждане “ Десислава Атанасова и Цвета Рангелова, както и някогашният висш арбитър Борислав Белазелков.
Номинациите на Aтанасова, която към момента е ръководител на парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, както и тази на Борислав белазелков, са импортирани с подписите на водачите на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи.
Процедурата през днешния ден планува малко показване на номинациите и къси изложби на номинираните, както и отговори на въпроси от депутати, неправителствени организации и медии.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР