Двама мъже - на 37 и на 39 години, са

...
Двама мъже - на 37 и на 39 години, са
Коментари Харесай

В Русе двамата новозаразени с коронавирус са пристигнали от Англия преди седмица

Двама мъже - на 37 и на 39 години, са новите случаи на инфектирани с ковид в Русе. Те са пристигнали от Англия преди седмица. Това оповестиха от Областния действен щаб в крайдунавския град.

Мъжете са влезнали в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе със личен автомобил на 25 април тази година. Веднага били сложени под 14-дневна домашна карантина. Към момента и двамата живеят на един адрес в Русе, като няма данни да са контактували с други хора.

Отменят скоро наложителното носене на маски навън. 53 са новите случая на COVID-19

37-годишният мъж преди към месец бил с нараснала температура, хрема и суха кашлица, а 39-годишният преди две седмици е имал субфебрилна температура, загуба на усет и подушване, световъртеж, напрежение в очните ябълки, мощна изнемощялост, влажна кашлица и хрема.

Двамата души все още са в положително общо положение. Те са на домашно лекуване. Поставени са под карантина за интервал от 28 дни. Пробите за PCR-тест са взети от чиновници на Регионалната здравна ревизия, като до това се е стигнало след подробен разбор на предоставените данни, както и поради признаците на двамата мъже, които към момента не са отшумели изцяло.

В Русе инфектираните с ковид към този момент са общо 15. От тях трима са излекувани. Други 11 са на домашно лекуване и в положително здравословно положение.

Един пациент от разградското село Ясеновец е приет в болница в Университетската болница "Медика ", като положението му е устойчиво, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР