Двама лекари са починали от Covid-19. Тази новина беше оповестена

...
Двама лекари са починали от Covid-19. Тази новина беше оповестена
Коментари Харесай

Обявиха доктор с Covid-19 от Добрич за мъртъв, оказа се грешка

Двама лекари са умряли от Covid-19. Тази вест беше оповестена от регионалния координационен щаб, само че по-късно опровергана.
От щаба за COVID-19 в Добрич сервират извинения по отношение на оповестената по-рано информация за кончината на доктор Акиф. Те показват, че неправилната информация е позволена в връзката с задграничната клиника, където ендокринологът се лекува.
Областният координационен щаб, Регионалната здравна ревизия и Министерството на здравеопазването сервират своите извинения на околните и фамилията на медика и му пожелават бързо възобновяване.
Един доктор от града обаче изгуби борба с заболяването. Това е доктор Ивелин Марков. Съболезнования за загубата изрича на фамилията на доктор Марков Министерство на здравеопазването, колективът на Регионална здравна ревизия - Добрич и екипът на Областна администрация - Добрич.
Днес в Добрич на Единния информативен портал са регистрирани 27 нови случая с позитивен резултат за COVID-19. „ Директорът на Регионална здравна ревизия и секретар на Областен координационен щаб доктор Светла Ангелова съобщи, че от 17 от новорегистрираните пациенти са дами на възраст от 28 година До 89 година Една от дамите е пациентка на МБАЛ - Добрич, пет дами са личен състав и пациенти на добричката болница, една е призната на лекуване в УМБАЛ „ Св. Марина ", означават от Областната администрация. Другите 10 пациентки са изследвани като контактни лица на позитивни пациенти или заради проявена клиника.
Мъжете са десетима на възраст от 17 година До 63 година Двама са пациенти на МБАЛ - Добрич, 7 са изследвани като контактни на позитивни пациенти или проявена клиника и един е направил проучване по лично предпочитание.
Сред инфектираните има две медицински лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР