Двама израелски заложници бяха освободени при операция на израелските специални

...
Двама израелски заложници бяха освободени при операция на израелските специални
Коментари Харесай

Израел съобщи за двама освободени заложници при операция в Рафах

Двама израелски заложници бяха освободени при интервенция на израелските специфични сили в град Рафах, в южната част на линията Газа. Според локалните здравни чиновници над 100 души са били убити, а десетки ранени при въздушни удари по града тази нощ, оповестява БНР като се базира на международните медии.

По информация на АП Египет към този момент е предизвестил Израел, че ще суспендира мирния контракт сред двете страни от 1978 година, в случай че израелски войски бъдат изпратени в граничния град. Със споразуменията от Кемп Дейвид преди 46 години беше комплициран завършек на три десетилетия вражди и четири войни сред Египет и Израел. Австралия, Франция и Съединени американски щати също показаха безпокойствие от израелските интервенции в Рафах.

Нетаняху даде обещание армията да щади цивилните при идния взлом на Рафах

При взаимна интервенция на Израелските сили за защита службите за сигурност на Израел Шин Бет и Специалното полицейско звено в Рафах бяха освободени двама мъже на 60 и 70-годишна възраст, отвлечени от ислямисткото придвижване " Хамас " на 7 октомври.

Двамата са в положително положение и са отведени за обзор в болница, споделиха военните.

Заложниците са били държани на втория етаж на постройка. При интервенцията са употребявани експлозиви, имало е и престрелка с близките здания. Израелските въоръжени сили обявиха, че са нанесли " поредност от удари " по южната част на Газа, които към този момент " са завършили ", без да дават повече детайлности. Според локалните поданици са били ударени две джамии и няколко къщи.

Американският президент Джо Байдън в телефонен диалог е предизвестил израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че не трябва да подхваща военна интервенция в палестинския град Рафах, преди да обезпечи сигурността на към 1 милион души, които са намерили леговище там. Разговорът е бил концентриран главно върху продължаващите старания за освобождението на останалите над 100 заложници. По-рано в изявление за " Ей Би Си Нюз " Нетаняху настоя, че интервенция в Рафах е належащо изискване за дефинитивна победа над " Хамас ".

Франция прикани Израел да приключи боевете в град Рафах, с цел да се избегне пагубна филантропична обстановка. Градът също по този начин е жизненоважен пропускателен пункт за доставки на филантропична помощ за популацията на Газа, се споделя в изказването. Египет също се разгласи изрично срещу израелско нахлуване над Рафах.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР