Двама издирвани за измама столичани са били задържани на ГКПП

...
Двама издирвани за измама столичани са били задържани на ГКПП
Коментари Харесай

Спипаха двама измамници на Кулата, откраднали 273 хил. лв.

Двама търсени за машинация столичани са били арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Мъжете, на 24 и 34 години са били оповестени за общодържавно търсене за машинация за към 273 хиляди лева и са арестувани на 21 август на ГПУ „ Кулата “ при влизане в страната.

Действията по следствието почнали през май предходната година, когато пострадал съобщил в полицията, че на разнообразни дати в интервала от 7 до 29 януари бил излъган от двама мъже. Те го склонили да им даде средства, които по-късно ще му възстановят с спомагателна облага. При подхванатите процесуално–следствени дейности столичните криминалисти открили, че по еднакъв сюжет е потърпевша и жена, която също на няколко пъти е предоставяла пари на двама непознати. В хода на следствието станало ясно, че общата сума при двете измами възлиза на 272 738 лв..

По случая било формирано досъдебно произвеждане, а вследствие на извършените продължителни оперативно-издирвателни дейности били открити причинителите – столичани на 24 и 34 години. Наложени се им ограничения „ задържане под стража “ за период до 72 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР