Двама души бяха убити и повече от 80 бяха ранени

...
Двама души бяха убити и повече от 80 бяха ранени
Коментари Харесай

Насилствени протести в индийски град след разрушаването на ислямски обект

Двама души бяха убити и повече от 80 бяха ранени при бурни митинги в северния индийски град Халдуани след държавна акция за разрушение на противозаконен, съгласно управляващите, ислямски обект , предава Ройтерс.

Насилието избухна в четвъртък, когато управляващите на щата Утаракханд взеха решение да разрушат парцел, за който чиновник сподели, че не е регистриран нито като медресе, нито като място за осъществяване на ислямски молебствия , макар че някои локални поданици го считат за набожен обект.

" Мога да потвърдя, че двама са изгубили живота си и трима души са съществено (ранени) ", сподели старши полицейският чиновник Прахлад Нараян Мийна. " Над 80 бяха ранени заради замерване с камъни, в това число някои служители на реда и кореспонденти. "

Вандана, окръжният арбитър на Найнитал, където се намира Халдвани, сподели на конференция, че разрушаването и следствията от него " не са общи и не би трябвало да се преглеждат като такива ".

Служителят, който се показа единствено с едно име, сподели, че митингите са свързани с държавния блян за разрушение на " благосъстоятелност, която нито е записана като набожен обект, нито е получила сходно самопризнание. Някои назовават структурата медресе ".

Сумит Хридаеш, щатски народен представител от опозиционната партия " Индийски народен конгрес ", който съставлява Халдуани, сподели, че насилието е резултат от " прибързани дейности " на администрацията. Той сподели, че локалните поданици в региона, в това число мюсюлмански духовници, е трябвало да бъдат запитани, преди да стартира разрушването.

Главният министър на Утаракханд, Пушкар Сингх Дхами, сподели, че държавното управление ще предприеме " най-строгите дейности против бунтовниците и злосторниците ".

" Полицията получи ясни указания да се оправя прецизно с непокорните детайли ", сподели той в изказване. " Всеки въстаник, който се е занимавал с палежи и замеряне с камъни, се разпознава. Няма да бъде пощаден никой изверг, който нарушава хармонията и мира. "
 Индийските мюсюлмани желаят Моди да позволи въпроса за джамиите и храмовете
Индийските мюсюлмани желаят Моди да позволи въпроса за джамиите и храмовете

Мюсюлманската общественост се усеща застрашена и задушена в личната си страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР