Двама британски бойци, заловени в Украйна от руски сили, се

...
Двама британски бойци, заловени в Украйна от руски сили, се
Коментари Харесай

Reuters: Заловени в Украйна британски войници поискаха да бъдат разменени за Медведчук

Двама английски бойци, хванати в Украйна от съветски сили, се появиха по съветската държавна телевизия в понеделник и желаеха да бъдат разменени за украинския политик Виктор Медведчук, който е арестуван от управляващите в Киев, предава Reuters .

Двамата мъже помолиха английския министър председател Борис Джонсън да им помогне да ги върнат вкъщи, а в подмяна на това Украйна да освободи опозиционния политик Виктор Медведчук, който беше показан във видео, оповестено почти по същото време в понеделник от украинската разследваща работа СБУ, с молба да бъде сменен против хилядите предали се украински бойци в Мариупол.

Отделно от това, самия Медведчук в апел до съветския президент Владимир Путин и украинския държавен глава Владимир Зеленски, изиска да бъде сменен със бранителите на украинския град Мариупол и всички цивилни там.

И Пинер, и Аслин се биеха на украинска страна в Мариупол, който в този момент е съвсем напълно под съветски надзор.

Неидентифицираният мъж, показан по съветската държавна телевизия, беше забелязан да демонстрира на двамата британци видео на мобилния си телефон, на което брачната половинка на Медведчук, Оксана, насочва зов през почивните дни брачният партньор й да бъде сменен с двамата английски жители.

Три дни откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Киев разгласи, че Медведчук е избягал от домакински арест. Той беше подложен под домакински арест през май 2021 година и упрекнат в държавна измяна, а по-късно и в подкрепяне на тероризма.

Твърди се, че Путин е кръстник на дъщерята на Медведчук.

„ Разбирам обстановката “, сподели Пинър, който изглеждаше изтощен и нервозен, откакто му беше показано видеото.

„ Бих желал да прикани държавното управление да ме върне вкъщи, бих желал да видя жена си още веднъж “, сподели той.

Пинър насочи директен зов към Джонсън от свое име и от името на Аслин.

„ Искаме да обменим себе си и Ейдън Аслин за господин Медведчук. Очевидно в действителност бих оценил вашата помощ по този въпрос “, сподели той, като означи, че приказва малко съветски и че е бил третиран добре, до момента в който е бил в плен.

След това неидентифицираният мъж беше показан да приказва с Аслин, който беше седнал на стол, облечен в тениска с емблемата на украинския батальон „ Азов “.

„ Мисля, че Борис би трябвало да чуе какво е споделила Оксана (съпругата на Медведчук) “, сподели Аслин, който също изглеждаше нервозен. „ Ако Борис Джонсън в действителност се интересува от английските жители, както споделя, че прави, тогава той ще помогне “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР