Двама бракониери на риба са задържани край язовир Огоста“ при

...
Двама бракониери на риба са задържани край язовир Огоста“ при
Коментари Харесай

Двама бракониери са арестувани край яз. Огоста, спасена е 83 кг хваната риба

Двама бракониери на риба са арестувани край язовир „ Огоста “ при акция на полицията и инспектори от клона на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури в Монтана, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в града. Задържаните са на 41 и 42 години и са познати на полицията и риболовните инспектори.

От колата им са конфискувани шест мокри хрилни мрежи, надуваема лодка с гребла и помпа. На брега на язовира наоколо до колата са открити 83 кг прясно уловена риба от типа сом, шаран, бял амур и бяла риба, като екземплярите са върнати назад във водата.

По случая е осъществен оглед и формирано досъдебно произвеждане по член 238 от Наказателен кодекс.

От полицейската дирекция оповестиха за Българска телеграфна агенция, че при сходни акции през последните година на няколко пъти бяха залавяни бракониери на риба в язовир „ Огоста “, от които бяха конфискувани доста мрежи и други съоръжения за улов. Язовир „ Огоста “ е вторият по величина у нас язовир и в него е неразрешен индустриален улов на риба с мрежи, а е позволен единствено любителски лов на риба с въдица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР