Двама бивши членове на каталунското правителство, които са задържани за

...
Двама бивши членове на каталунското правителство, които са задържани за
Коментари Харесай

Арестувани каталунски политици приемат прякото управление на Мадрид

Двама някогашни членове на каталунското държавно управление , които са арестувани за ролята си в акция за самостоятелност , желаеха освобождение , заявявайки, че не са се противопоставили на директното ръководство на Мадрид в района , оповестява " Политико ".

Представители на Джорди Турул, който бе представител на районното държавно управление и някогашният министър на териториите Жозеп Рул подадоха молби за освобождение към испанския Върховен съд, съобщи Ройтерс. " Моят клиент е приел използването на член 155 от конституцията от испанското държавно управление ", декларират техните юристи.

Освен Турул и Рул, шестима други някогашни каталунски държавни чиновници и двама водачи на групата за самостоятелност остават в пандиза, очаквайки да бъдат упрекнати в протест.

 Мадрид обмисля да усили автономията на Каталуния
Мадрид обмисля да усили автономията на Каталуния

Баската самостоятелна област и Навара сами събират налозите си

Бившият районен президент Карлес Пучдемон и четирима от неговите някогашни министри избягаха в Брюксел , откакто Мадрид разпусна районното държавно управление.

Очаква се белгийски съд да реши дали да ги екстрадират в отговор на европейска заповед за арест , издадена от Мадрид. Решението на съда ще бъде взето на 4 декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР