Двама бивши американски военнослужещи са били заловени по време на

...
Двама бивши американски военнослужещи са били заловени по време на
Коментари Харесай

Американски бойци са пленени от руските сили в Украйна

Двама някогашни американски военнослужещи са били хванати по време на пердах с съветските сили в Украйна, заяви The Telegraph.

Двамата са били взети в плен по време на яростна борба край североизточния град Харков предходната седмица, съгласно техни приятели, които се биели дружно с тях. 39-годишният Александър Друке и 27-годишният Анди Хюйн са служили като доброволци в постоянната украинска войска. Смята се, че те са първите американски военнослужещи, които се озовават в ролята на съветски военнопленници.

Те се причисляват към възходящия брой западни военни доброволци, пленени от съветските сили, в това число най-малко двама британци. На Ейдън Аслин и Шон Пинър към този момент беше казано, че са изправени пред смъртна присъда като „ наемници “.

Залавянето на двамата американци ще бъде дипломатически сензитивна тематика, защото Кремъл може да се опита да го употребява като доказателство, че Америка към този момент е директно забъркана във войната. Владимир Путин евентуално ще изиска обилни отстъпки, с цел да ги освободи.

Другар на двамата мъже, който изиска да не бъде назоваван, сподели пред The ​​Telegraph, че те са били хванати, откакто са се сблъскали с доста по-многобройни съветски сили по време на борба предишния четвъртък.

„ Бяхме на задача и цялата работа беше безусловно луда, с неприятни индикатори “, сподели той.

„ Казаха ни, че градът е чист, когато се оказа, че руснаците към този момент го атакуват. " Те слязоха по пътя с два танка Т-72 и голям брой БМП3 и към 100 души пехота. Единственото нещо, което беше там, беше нашият отряд от 10 души. "

Отрядът заема отбранителни позиции, през което време двамата американци изстрелват реактивна граната по съветско транспортно средство и го унищожават. Това обаче притегля вниманието на един от танковете, който стреля в тяхна посока, само че се счита, че е пропуснал. Малко по-късно танкът е съществено развален от противотанкова мина, която украинският отряд е оставил на пътя.

След това двамата американци изчезват в мъглата на борбата и се счита, че са били пленени от съветските пехотинци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР