Двама български министри - вицепремиерът Атанас Пеканов, финансовия министър Росица

...
Двама български министри - вицепремиерът Атанас Пеканов, финансовия министър Росица
Коментари Харесай

Двама български министри в САЩ за годишните срещи на УС на Световната банка и МВФ


Двама български министри - вицепремиерът Атанас Пеканов, финансовия министър Росица Велкова, дружно с шефа на Българска народна банка Димитър Радев са във Вашингтон за годишните срещи на Управителните препоръки на Световната банка и Международния валутен фонд. Общият извод от срещите - ще докара до международна криза.

В рамките на форума делегацията ни е провела редица срещи с висши управителни екипи на Международния валутен фонд и Световната банка, както представители на интернационалните финансови институции и централни банки.
Във фокуса на диалозите е проектът за възобновяване, както и влизането на страната ни в еврозоната.

В рамките на диалозите е станало ясно, че страната ни ще получи техническа помощ от Световната банка по проекта за възобновяване.

Според вицепремиера по ръководство на еврофондовете Атанас Пеканов е допустимо, в случай че в страната ни продължи да има политическа неустойчивост и няма постоянно държавно управление, да има закъснение с приема ни в еврозоната, който все още би трябвало да се случи на 1 януари 2024 година

„ Влизането в еврозоната е доста значима и стратегическа цел пред България. Рисковете, които се виждат са от политическата неустойчивост, политическата неустойчивост и неналичието на парламент вероятно може да забави този развой. Ние разговаряхме и с Международния валутен фонд, и Световната банка по това по какъв начин най-добре да използван промените, които са заложени в Плана за възобновяване и резистентност. По оценки на Световната банка, в случай че вярно използван промените в проекта за възобновяване, ние имаме опцията да удвоим капацитета на българската стопанска система в идните години. С сътрудниците от международната банка намерихме няколко плана, по които да бъде оказана техническа помощ на България, с цел да може да се осъществят по най-хубавия метод. На първо място това е промяната, която касае енергийната беднотия, само че откакто дефинираме кои семейства са. Друг капиталов план, който е доста значим, е във връзка с геотермалната сила. Това е запас, който не е употребен по най-хубавият метод. Трябва да се създадат проучвания, с цел да се види къде са най-хубавите благоприятни условия за потреблението й. И в проекта за възобновяване са заложени такива пилотни централи, за геотермална сила “, съобщи Атанас Пеканов, длъжностен вицепремиер по ръководство на европейските средства

По време на полемиките на форума са разисквани развиването и провокациите пред международната стопанска система и финансовите пазари в подтекста на световните рецесии. От форума идват послания за предстояща международна криза и стягане на фискалната политика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР