Двама български граждани са задържани в Испания при международната операция

...
Двама български граждани са задържани в Испания при международната операция
Коментари Харесай

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: Двама българи са сред задържаните от разбития картел от Европол

Двама български жители са арестувани в Испания при интернационалната интервенция на Европол против разпространяването на опиати, оповестиха от Министерство на вътрешните работи, представени отБНТ от Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена на 8 ноември тази година.

" На 8.11.2022 година на територията на кралство Испания бе извършена интернационална интервенция с кодово име Faukas, касаеща интернационална незаконна организация ангажирана с трафик на огромни количества кокаин от Латинска Америка. Трафикът е реализиран посредством потреблението на морски контейнери, натоварени с легално карго. На 8.11.2022 са арестувани общо 13 лица на територията на Кралство Испания, двама от които български жители и още две лица с непозната народност на територията на Дубай. По време на осъществените претърсвания са открити и конфискувани към 530 000 евро, както и имуществото оценено на към 24 милиона евро ".

По време на следствието, извършено в период от две години, са конфискувани близо 30 тона кокаин в разнообразни точки на Европа, главно на територията на Испания.

Арестувани са общо 49 лица, имащи връзка с незаконната организация.

Водещи в следствието са полицейските сили на Кралство Испания със страни участници: Белгия, Нидерландия, Франция, ОАЕ, DEA Съединени американски щати и България. В реализацията участваха двама чиновници от ГДБОП - Министерство на вътрешните работи.

Цялата интервенция е била подпомагана и координирана от Европол.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР