Двама българи достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир за мъже

...
Двама българи достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир за мъже
Коментари Харесай

Двама българи са на четвъртфинал на турнира Санта Марина Къп“ в Созопол

Двама българи доближиха до четвъртфиналите на интернационалния шампионат за мъже " Санта Марина Къп " с награден фонд 15 000 $, който се организира на Тенис център " Санта Марина " в Созопол. Александър Лазаров и Александър Донски завоюваха днешните си осминафинални срещи и се класираха измежду осемте най-хубави в четвъртото издание на шампионата, включен в календара на Международната федерация по тенис ITF.

Поставеният под №3 в главната скица Александър Лазаров победи безапелационно австрийския квалификант Михаел Гльоклер с 6:0 6:3 за малко повече от час. Александър Донски пък се наложи в напълно български дуел над №2 в схемата Александър Лазов с 6:2 6:2. По този метод Лазаров и Донски си осигуриха по 12 точки за новата международна класация на ITF за мъже. За четвъртфиналите се класира и състезаващият се за Съединени американски щати Васил Кирков, който в профил Пламен Милушев с 6:2 6:3.

Освен Лазов и Милушев още трима българи отпаднаха в осминафиналите на " Санта Марина Къп ". Габриел Донев се отхвърли при 2:6 0:2 против Никита Мащаков (Украйна) заради болки в коляното, а младият Симон-Антони Иванов се отхвърли при 5:7 6:4 0:3 против №5 в схемата Шалва Джанашия след крампиране. Иванов обаче остави доста положителни усещания с играта си и през днешния ден, както и през вчерашния ден, когато победи британеца Люелин Биван с 6:0 6:2 за единствено 46 минути. Последният ни представител в осминафиналите Вениамин Нив бе отхвърлен от лидера в схемата Алтуг Челикбилек (Турция) с безапелационното 2:6 4:6.
 Мартин Димитров е първенец на Държавния шампионат за мъже в Санта Марина
Мартин Димитров е първенец на Държавния шампионат за мъже в Санта Марина

Пет българки на осминафинал на интернационалния шампионат за дами с награден фонд 15 000 долара
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР