Двадесет терористи бяха неутрализирани в операциите за борба с тероризма

...
Двадесет терористи бяха неутрализирани в операциите за борба с тероризма
Коментари Харесай

20 терористи са неутрализирани в Турция за седмица

Двадесет терористи бяха " обезвредени " в интервенциите за битка с тероризма в Турция сред 26 февруари и 5 март , съобщи в понеделник министерството на вътрешните работи.

Малко по-късно Вътрешното министерство на Турция излезе със публични данни, съгласно които в границите на миналата седмица - от 26 февруари до 5 март - на територията на страната са обезвредени 20 терористи, заяви Анадолската организация.

 Ердоган зове Съединени американски щати да спрат с
Ердоган зове Съединени американски щати да спрат с " този спектакъл с ДАЕШ в Сирия "

" Време е за рухване на маските "

През миналата седмица силите за сигурност са направили 1 079 интервенции за битка с тероризма . Седем от терористите са били премахнати, 5 са хванати. Други 8 са се предали на управляващите, прецизират от министерството.

В хода на интервенциите са задържани и други 216 души, които подпомагали терористи или подклаждали към тероризъм и участие в неразрешената в страната прокюрдска Работническа партия (ПКК). Задържани са и 46 души по съмнения за връзка с " Ислямска страна ". 37 души са арестувани за връзки с други организации.

756 души са задържани по съмнения за връзка към организацията ФЕТО , обвързвана с организирането на държавен прелом в Турция през юли 2016 година

 12 арестувани в Анкара след терористична опасност за посолството на Съединени американски щати
12 арестувани в Анкара след терористична опасност за посолството на Съединени американски щати

Задържаните набирали членове за " Ислямска страна "

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че в Анкара се организира профилирана интервенция за битка с тероризма . След като през вчерашния ден посолството на Съединени американски щати в турската столица заяви, че през днешния ден няма да отвори порти поради възможност от терористични офанзиви против постройката на посолството и американските жители, управляващите в Анкара се подвигнаха на крайник.
20 души са оповестени за предпреполагаеми терористи, издадена е заповед за тяхното задържане. За в този момент задържаните са минимум 14 души. Задържаните са задгранични жители.

От американското посолство поучават жителите на Съединени американски щати в Анкара да заобикалят огромни тълпи от хора и доста оживени места. Съветва се и американците да не вървят в региона на посолството, както и да бъдат нащрек, в случай че посещават известни туристически обекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР