Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в

...
Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в
Коментари Харесай

За намаляване на „състезателите“ на пътя: Нови камери с изкуствен интелект ще следят за нарушители

Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в 19 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, а министърът на вътрешните работи Калин Стоянов показа устройствата на гала в Главна дирекция „ Национална полиция “.

„ Предстои регионалните шефове да подберат местата, на които те ще бъдат ситуирани, само че най-често това са места, на които има най-вече нарушавания на скоростния режим. За Плевен, да вземем за пример, са две, тъй като има огромен брой катастрофи и ще бъдат поставени тук-там, на които постоянно се случват “, уточни Стоянов. 

 

Георги Димитров

 

 

Георги Димитров

 

Камерите са с извънредно висока резолюция и разграничителна дарба , както и с вграден изкуствен интелект , сподели Стоянов и изясни, че това ще даде опция да се засича скоростта по едно и също време на няколко автомобила, в това число и в другите направления на придвижване.

„ Работим по четири публични поръчки за доставка на още към 280 мобилни и стационарни камери за скорост “, добави вътрешният министър. Всяко установено нарушаване неотложно ще бъде препращано посредством предпазен мобилен канал към Единния център за обработка на нарушаванията.

„ Това е следващата стъпка, която прави Министерство на вътрешните работи към победа в борбата с пътния травматизъм “ , сподели министър Калин Стоянов.

 

Георги Димитров

 

 

Георги Димитров

 

По отношение събираемостта на санкциите вътрешният министър заяви, че през последните два-три месеца има повишение на събираемостта с повече от 50% в съпоставяне със същия интервал за предходната година.

По думите му през последните две седмици Министерство на вътрешните работи е съумяло да събере малко над 7 млн. лева от глоб и, до момента в който за същия интервал м.г. те са били към 4 млн. лева

„ Продължаваме с всичко това, което вършим – усилване на контрола, лишаване на коли на пияни и дрогирани водачи, повишение събираемостта. Целта е да преборим възприятието за безотговорност, което от години цари по българските пътища “, добави министър Стоянов.

 

Георги Димитровdariknews.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР