Двадесет и три проекта за близо 20 млн. евро по

...
Двадесет и три проекта за близо 20 млн. евро по
Коментари Харесай

Проекти за близо 20 млн. лв. стартират във Варна, Бургас и Стара Загора

Двадесет и три плана за близо 20 млн. евро по взаимната оперативна стратегия "Черноморски басейн 2014-2020 " година ще се извършват във Варна, Бургас и Стара Загора, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройство. Те са утвърдени в границите на първата покана за набиране на планови оферти на програмата и в тях вземат участие 20 български сътрудници.

Най-много са утвърдените планове на организации от област Варна - общо 10 с бюджет от над 1,8 млн. евро. Сред тях са Асоциация на българските Черноморски общини, Черноморска мрежа на неправителствените организации, Икономически университет - Варна, Община Аврен, Сдружение "Агенция за икономическо развиване " и други

От област Бургас общини и неправителствени организации вземат участие в шест плана по програмата, като бюджетът на българските сътрудници е на стойност над 1,6 млн. евро. Сред тях са общините Бургас, Созопол и Малко Търново, Фондация "Виа Понтика ", Сдружение "Съвет за развиване на туризъм в Община Несебър ", Сдружение "Зелена Странджа " и други

От област Стара Загора двама български сътрудници вземат участие в два плана по програмата, като бюджетът на българските сътрудници е на стойност близо 260 хиляди евро. Проектите целят създаване на нови услуги и развиване на туризма на база богатото културно и историческо завещание, опазване на околната среда и естествените запаси.

Съвместната оперативна стратегия по Европейски инструмент за съседство "Черноморски басейн " 2014-2020 година е с общ бюджет близо 54 млн. евро.

Министерството, което управлява осъществяването на Съвместната оперативна стратегия "Черноморски басейн 2014-2020 " година в страната, стартира публично допитване за плана на Насоки за кандидатстване по втора покана за планови оферти. Тя се чака да стартира при започване на октомври, а проектопредложенията ще се подават до 31 януари 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР