Двадесет и пет души бяха арестувани при мащабна акция в

...
Двадесет и пет души бяха арестувани при мащабна акция в
Коментари Харесай

25 арестувани в Германия по подозрение в подготвяне на държавен преврат

Двадесет и пет души бяха задържани при огромна акция в цяла Германия по съмнение в скрит план за събаряне на държавното управление , осведоми БиБиСи.

Германски полицейски отчети споделят, че групата от крайнодесни и някогашни военни е възнамерявала да щурмува Райхстага и да завземе властта.

Твърди се, че немец, именуван принц, Хайнрих XIII, е бил в основата на техните проекти. Според федералните прокурори той е един от двамата хипотетични водачи измежду задържаните в 11 немски провинции.

Акции бяха извършени в огромна част от страната и двама души бяха задържани в Австрия и Италия.

Сред заговорниците има членове на екстремисткото придвижване Reichsbürger (Граждани на Райха), което от дълго време е в полезрението на немската полиция поради насилствени офанзиви и расистки тайни теории.

Около 50 мъже и дами са били част от групата, за която се твърди, че са заговорили да смъкват републиката и да я заменят с нова страна по модела на Германия от 1871 година - империя, наречена Втория райх.

Министърът на правораздаването Марко Бушман написа в Туитър, че се организира огромна антитерористична интервенция и се допуска, че е планувано въоръжено нахлуване против конституционни органи. Федералният прокурор уточни, че групата е възнамерявала принудителен прелом от ноември 2021 година

Заговорниците към този момент били построили проекти да ръководят Германия, прецизираха от федералната прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР