Двадесет и деветте милиона дози ваксина против коронавирус Оксфорд/AstraZeneca, открити

...
Двадесет и деветте милиона дози ваксина против коронавирус Оксфорд/AstraZeneca, открити
Коментари Харесай

Скритите в италианска фабрика ваксини били за COVAX

Двадесет и деветте милиона дози ваксина срещу ковид Оксфорд/AstraZeneca, открити във фабрика в Италия, са били предопределени за разпространяване в Европа. Част от тях ще бъдат дарени на по-бедните страни посредством схемата COVAX на Световната здравна организация, заяви AstraZeneca.
По-рано в сряда вестник „ Ла Стампа ” разгласява информация за в Анани покрай Рим. Изданието заяви, че имунизациите са били открити по време на ревизия на италианските управляващи по искане от Европейската комисия. Германският евродепутат Петер Лизе съобщи, че информацията го е оставила без думи и прикани AstraZeneca да обясни обстановката, написа Ройтерс.
 Европейски Съюз дава 400 млн. евро за гаранция за достъп до ваксина против COVID-19 Европейски Съюз дава 400 млн. евро за гаранция за достъп до ваксина против COVID-19
Европейската комисия съобщи в понеделник, че ще внесе 400 милиона евро като гаранция за самодейността на Световната здравна огранизация з...
Сега AstraZeneca съобщи, че множеството дози в завода „ Каталент ” са за Европейски Съюз, а останалите ще бъдат предоставени на по-бедните страни по схемата COVAX.
В момента не се възнамерява експорт, с изключение на за страните от COVAX. Има 13 милиона дози ваксина, които чакат да бъдат освободени от контрола на качеството, след което ще бъдат изпратени до COVAX.
този месец и през април, се споделя в известието.
БГНЕС напомня, че съгласно обявата на „ Ла Стампа ”, откритите дози ваксина са подготвени за превозване до Англия.
 Италия: Отказваш ваксина, отиваш в края на опашката Италия: Отказваш ваксина, отиваш в края на опашката
Въпреки уверенията, че жителите на Италия ще могат да си избират имунизациите, италианското държавно управление и районните водачи се борят...
Подчертава се, че откритото количество – 29 милиона дози, е два пъти повече, в сравнение с целият Европейски съюз е получил до момента от AstraZeneca.
Според „ Айриш Таймс ” това са ваксини, създадени в холандска фабрика, които са се озовали в Италия.
Изданието акцентира, че сред Брюксел и Лондон е имало доста телефонни позвънявания по отношение на ориста на тези дози. В същото време Европейският съюз прави оферти за в опит да принуди AstraZeneca да достави повече ваксини за Евросъюза. " Очаквахме доставки от стотици милиони, а не получаваме и една четвърт ", сподели Сандра Галина, основен договарящ на Европейска комисия за имунизациите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР