Два разфасовани делфина са открити до училище „П.Яворов“ в Бургас.

...
Два разфасовани делфина са открити до училище „П.Яворов“ в Бургас.
Коментари Харесай

Ужасяваща находка! Откриха разфасовани делфини до училище в Бургас

Два разфасовани делфина са открити до учебно заведение „П.Яворов“ в Бургас. Ужасяващата находка е била до един от контейнерите в кв.“Лазур“, на метри от учебното заведение.

За случая са известени прокуратурата, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Агенцията по храните, защото делфинът е предпазен тип.

След като получихме сигнал алармирахме полицията, тя иззе двата натрупа на делфини. Става дума за мъжки и женски образец от типа муткур, сподели пред „24 часа“ шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас Павел Маринов.

Видът муткур или морска свиня (Phocoena phocoena) е предпазен тип по Закона за биологичното многообразие.

Взети са биометрични данни. Единият образец е мъжки с дължина на тялото 92 см, а другият – женски с дължина на тялото 91 см. По телата и на двата индивида има надлъжни сечения в гръбната област с дължина над 60 см, със непокътнати гръбни перки. И при двете тела са открити изчезнали рибици или котлети (Musculus longissimus dorsi), a по гръдните перки на мъжкия образец личат следи от мрежа.

Уведомена е Окръжна прокуратура – Бургас, за изговаряне по подготвеност за съществуване на осъществено закононарушение.

Трите типа черноморски делфини – елементарен делфин, муткур и афала, са предпазени типове и са включени в Приложение 3 на Закона за биологичното многообразие, който не разрешава обезпокояване, гонене, хващане, изтребване, както и вземането на открити мъртви екземпляри. Причинена свирепост или съзнателно умъртвяване на гръбначни животни се преследва по Наказателния кодекс. При човешка интервенция, довела до гибелта на морски бозайник от предпазения тип, се стартира произвеждане по Наказателно-процесуалния кодекс.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР