Два милиона неваксинирани австрийци са блокирани по домовете си от

...
Два милиона неваксинирани австрийци са блокирани по домовете си от
Коментари Харесай

1500 евро глоба за неваксинираните в Австрия, ако не спазват локдауна

Два милиона неимунизирани австрийци са блокирани по домовете си от понеделник. Гневът измежду хората нараства на фона на известията, че полицията към този момент прави инспекции на инцидентен принцип по улиците и постанова санкции в размер до 1450 евро. Строгите ограничения засягат над 20% от жителите на страната с население от 8,9 млн. души, написа.

На хората без документ за имунизация или преболедуване се не разрешава да напущат домовете си с изключение на за съществени действия като отиване на работа, учебно заведение, университет, на черква и разходка. Те могат да пазарят само в магазини за хранителни артикули, аптеки и дрогерии, както и да употребяват пощенски и банкови услуги. Разрешено е да се возят в публичния превоз. По информация на българското посолство във присъединяване в избори е разрешено за всички. Изключение се прави и за децата под 12-годишна възраст и учениците, при които остава правилото за тестване няколко пъти в седмицата. Министърът на вътрешните работи Карл Нехамер сподели, че полицията ще ревизира всеки човек, на който попадне.
Хаос в Австрия поради локдауна за неимунизирани
От през вчерашния ден в Австрия е в действие така наречен 3G предписание, с цел да се отиде на работа. Това значи, че би трябвало да бъде показан документ за вакс...

“Заключването не е рекомендация, а заповед ”, сподели той. Но има необятно публикувани подозрения дали за спазването на рестриктивните мерки може да бъде натрапен надзор. Трудно би било да се ревизира да вземем за пример дали неимунизиран човек в действителност е тръгнал за работа, или отива да пазари тъкмо храна. За имунизирани се броят хора с две дози. Тези единствено с първа игла би трябвало да си вършат PCR тест, с цел да бъде анулирана за 48 часа възбраната им за излизане. Локдаунът ще продължи 10 дни - до 24 ноември. Правителството обмисля и налагане на вечерен час от 22 ч. Решение по въпроса ще бъде взето в сряда. За изцяло ваксинирани също има известни ограничавания. Столицата Виена да вземем за пример към този момент разгласи, че ще вкара условие за PCR тест от имунизирани и преболедували, с цел да посещават заведения за хранене вечер, както и за всички събития, на които участват повече от 25 души.

Ограниченията идват на фона на растеж на инфектираните в Австрия. Тя има едно от най-ниските равнища на имунизиране в Западна Европа - към 65% от популацията има по две игли. На 7-дневна база Австрия записва 850 нови случая на 100 000 поданици. За съпоставяне тази цифра е 289 в прилежаща Германия, която също сигнализира за възходящите цифри. Ограниченията подхранват обвиняванията, че Австрия циментира своята “двукласова система ”, споделя Николаус Унтергугенбергер, чието семейство не е имунизирано. 57-годишният преподавател споделя пред в. “Дейли мейл ”, че и двамата му синове трябвало да се откажат от музикалните си уроци поради разпоредбите за блокиране. Децата са изключение, само че когато родителят не може да ги закара, те няма по какъв начин да участват два пъти седмично.

Много австрийци са скептични по отношение на имунизациите. Този мироглед е насърчаван от крайнодясната “Партия на свободата ” - третата по величина в Народното събрание, която възнамерява митинг против политиката на държавното управление в събота. Стотици хора излязоха по улиците на Виена в понеделник на протест срещу имунизацията. Протестиращите държаха в ръцете си плакати с надпис “Няма наложителна ваксина ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР