Два китайски военни кораба и 11 изтребителя бяха засечени около

...
Два китайски военни кораба и 11 изтребителя бяха засечени около
Коментари Харесай

Китайски изтребители и кораби пак се навъртат около Тайван

Два китайски военни кораба и 11 изтребителя бяха засечени към Тайван. За това оповестява тайванското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Ведомството твърди, че аероплан J-11 и аероплан Су-30 са прелетели " в източната част на междинната линия на Тайванския пролив ".

Тайванските военни следиха обстановката и реагираха на тези действия с военен въздушен патрул, военни кораби и зенитно-ракетни комплекси, прибавя министерството.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.
 Китай си резервира правото да употребява мощ против Тайван
Китай си резервира правото да употребява мощ против Тайван

Пекин обаче избира мирното обединяване

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.

Напрежението сред Пекин и Тайпе набъбна, откакто през август ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати

За да покаже гнева си, Китай провежда военни учения към Тайван, които включваха изстрелване на ракети и стъпки за слагането на острова под обсада. Оттогава Китай продължава военните си дейности, въпреки и в по-малък мащаб.

Това насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров
 Тайван изясни по кое време ще стартира война с Китай
Тайван изясни по кое време ще стартира война с Китай

Блокада или завладяване на офшорен остров ще се смятат за акт на война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР