Два изтребителя Юрофайтър на германските военновъздушни сили са се сблъскали

...
Два изтребителя Юрофайтър на германските военновъздушни сили са се сблъскали
Коментари Харесай

Два германски изтребителя се сблъскаха, издирват пилот

Два изтребителя " Юрофайтър " на немските военновъздушни сили са се сблъскали във въздуха през днешния ден, до момента в който летят над региона на езерото Мюриц в Североизточна Германия, и по-късно са се разрушили, оповестиха немските издания.

Инцидентът е станал към 14:00 часа локално време. Две огнени топки били видяни в небето.

Единият от водачите е открит жив измежду клоните на дърво и общото му положение е положително, другият към момента се търси. Единият изтребител е паднал в гора, а другият се е разрушил покрай село Носентинер Хюте. Двете машини са били отдалечени на към 10 км една от друга.

Машините са взели участие в тренировични полети. Имало е и трети " Юрофайтър ". Третият водач е съобщил за случая. Той е видял два парашута.

Говорител на региона съобщи, че не е имало муниции в изтребителите.

Все още не е ясно по какъв начин се е стигнало до конфликта.

Цивилни и военни хеликоптери са изпратени към мястото на случаите и евентуално към този момент са там, отбелязва " Билд ". Пожарна помощ също е пристигнала. От полицията предизвестяват за рискови парчета.

" Моля, не се приближавайте! Моля, освободете пътя за службите за незабавно реагиране и избягвайте зоната ", написаха в профила си в туитър от полицията в Нойбранденбург.

Първият полет на " Юрофайтър " е през март 1994 година. Първите серийни машини са създадени през 2003 година, от 2006 година са част от немските военновъздушни сили.

Двете машини, претърпели днешния случай, са част от военновъздушната ескадра 73 " Щайнхоф ", която е ситуирана покрай Росток.

Вътрешният министър на провинция Мекленбург-Предна Померания Лоренц Кафиер ще направи оглед на местопроизшествията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР