Два дни след невероятния успех, който постигна с Астана, класирайки

...
Два дни след невероятния успех, който постигна с Астана, класирайки
Коментари Харесай

Мъри: Казахстан ми е като втора родина, винаги ще има място в сърцето ми

Два дни след невероятния триумф, който реализира с Астана, класирайки го на 1/16 финалите на Лига Европа за пръв път в историята на казахстанския футбол, Станимир Стоилов даде изявление пред спортно шоу " Гонг " за невероятния триумф, за възприятията си към Астана и Казахстан, намеквайки, че на този стадий не се вижда отпред на народен тим.

- Г-н Стоилов, няколко дни откакто класирахте Астана за елиминациите на Лига Европа напролет, осъзнахте ли какво сте създали с екипа си?
- Радвам се доста за това, което постигнахме. Това е исторически триумф освен за Астана, само че и за целия казахстански футбол. Показахме, че клубния футбол в Казахстан се развива. Още по-щастлив съм от обстоятелството, че успяхме да зарадваме хората в Казахстан преди новогодишните празници.

- Не Ви ли се желае да водите Астана в историческия за казахстанския футбол 1/16 край на Лига Европа?
- Всеки треньор би желал да води тима си на подобен стадий от европейските шампионати. Още повече откакто той е граден от нас в последните три години и половина. Но не вземам решение аз.

- В казахстанските медии се появи информация, че може да поемете националния тим на страната?
- На този стадий не мисля, че моето място е в народен тим. Виждам себе си в клубния футбол.

- Не ви ли е мъчително за Астана и Казахстан?
- ВОще с идването си в Астана преди три години и половина усетих ужасно отношение, почитание и обич от хората в Казахстан. С времето изкарано там умерено мога да кажа, че одобрявам Казахстан като моя втора татковина и тя постоянно ще има място в сърцето ми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР