Два дни ни делят от отбелязването на 110 години от

...
Два дни ни делят от отбелязването на 110 години от
Коментари Харесай

Деца изработват Медал за храброст в Националния исторически музей

Два дни ни разделят от отбелязването на 110 години от независимостта на България.

В навечерието на годишнината в Националния исторически музей (НИМ) се открива изложбата „ Дипломация и героизъм “ (днес от 11 ч.)

Утре от 11.00 до 14.00 ч. в Детския музейно-образователен център към НИМ ще се организира занятието „ Медал за смелост “

Това ще е особено занимание за дребните родолюбци – изясни пред Радио София Валентина Петкова от Музейно-образователния център. Всеки клиент ще има опцията да се допре до доблестта на българи, които са взели участие в строителството на възродена България след Освобождението, да бъде съпричастен към подвига на бранителите на независимостта на родината.

Всяко дете ще има опция да се запознае с формата и символиката и да създаде орден за себе си. Организаторите ще приготвят нужните материали – картони, бои, панделки. Родителите също могат да оказват помощ в изработването на знаците.

Заниманията са подобаващи за деца в предучилищна възраст и възпитаници от ІІ до VІ клас.

Работилницата се провежда след посещаване на зала 5 - Трето българско царство 1878-1946 година, на Националния исторически музей и изложбата „ Дипломация и героизъм “, отдадена на тази знаменателна дата.
Повече по тематиката - в диалога на Гергана Пейкова с Валентина Петкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР