Един от най-известните и изучавани китайски романи, Водният предел“, написан

...
Един от най-известните и изучавани китайски романи, Водният предел“, написан
Коментари Харесай


Един от най-известните и изучавани китайски романи, „Водният предел“, написан през 14 век, става

Един от най-известните и изучавани китайски романи, „ Водният лимит “, написан през 14 век, става ентусиазъм за доста комикси, филми, снимани в Хонг Конг, за японски и китайски анимационни и игрални сериали, като да вземем за пример Ю-Ги-О. У нас той е прочут и като игра на карти, само че в действителност и анимационният сериал и играта на карти се раждат от фамозен комикс със същото заглавие по романа „ Водният лимит “. Не малко видео игри също се основават на романа, като да вземем за пример „ Суикоден “ и „ Кралете бандити от Древен Китай “.
Самият разказ „ Водният лимит “ се счита за безконечна класика в китайската литература и дружно с романите „ Романс на трите кралства “, „ Пътуване на запад “, „ Сън в алени палати “, „ Неофициална история на учените “ и „ Сливата в златната ваза “ е считан за един от най-старите и най-дългите романи в света. В романа се споделя за 108 героични разбойници, които през 11-12-и век се опълчват на несправедливостите, осъществявани от династия Сонг, която управлявала Китай по основа време. Смята се, че тези 108 разбойника са в действителност 108 демонични владетели, разкаяли се за злите си каузи. Те се прераждат в 108 герои, които в този живот се борят за истина.
Още за тази доста любопитна история можете да научите от следващия епизод на „ История на изкуството за деца “, в четвъртък , 6 декември , от 17 часа , по стратегия „ Христо Ботев “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР