Два ареста белязаха изборите в Югоизточна България. Кмет на село

...
Два ареста белязаха изборите в Югоизточна България. Кмет на село
Коментари Харесай

Арести за контролиран вот: Защо бяха задържани кмет и председател на секция?

Два ареста белязаха изборите в Югоизточна България. Кмет на село и ръководител на преносима секция  в община Кърджали бяха арестувани за 24 часа след сигнал за следен избор.

За 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи бе арестуван ръководител на комисия, както и кметът на село Соколяне. Сигналите са за следен избор и оказвано въздействие.

Той е упрекнат за кнотролиран избор

Часове, откакто полицията заяви, че кметът на Соколяне е арестуван поради непозволена интервенция в изборния развой, екипът на bTV го откри в дома му. Отказва среща, само че дава отговор по телефона.

„ Някой ме набеди, направиха ми сечено “, споделя кметът Селятин Селятин.

Срещу него и ръководителя на преносимата изборна секция няма повдигнати обвинявания.

Той е под номер 7 в листа, водена от Делян Пеевски

Подвижните секции

В Кърджали още веднъж бяха разкрити рекорден брой преносими изборни секции – 39. Секционната изборна комисия обикаля с микробус адресите на подалите заявки.

Адресите са на хора, които би трябвало да са мъчно преносими и да не могат сами да стигнат до секциите, с цел да гласоподават. Подвижната секция е придружавана от полицейски патрул, обикаляйки от адрес на адрес.

Какво на процедура се случва?

Често поради неналичието на път в дребни обитаеми места микробусът остава надалеч от адреса на даден гласоподавател. Някои от членовете не слизат от микробуса и не съпровождат урната, а от време на време даже и тя не напуща транспортното средство, като единствено представители на СИК отиват при гласоподавателя с бюлетина.

Прогнозата е, че броеунето на гласовете под тепетата ще завърши до към 13-14 часа на 3 април

Кметове на обитаеми места опътват членовете на преносимите секции къде са адресите на гласоподавателите. Така може да се стигне и до пропаганда от страна на длъжностно лице. Такъв е и казусът, за който е подаден сигнал на изборите на 2 април.

На територията на област Хасково са подадени голям брой сигнали за изборни нарушавания . Образувано е единствено едно досъдебно производство - в изборния ден мъж е раздавал пари на други лица. Проверката демонстрира, че става въпрос за занаятчия, плащал на служащите си в деня на изборите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР