Думата на 2017 г. може да бъде само една -

...
Думата на 2017 г. може да бъде само една -
Коментари Харесай

2017 – лицемерие без край

Думата на 2017 година може да бъде единствено една - двуличие. При това тотално. Във всички сфери. Фалшиви вопли, изкуствено нагнетявани нервности, бездарно режисирани спектакли - тези асоциации се появяват, когато си напомням случилото се пред тази година. И това важи за безусловно всички сфери на публичния живот в целия свят. Разбира се, върхът беше онази малоумна акция, наречена „ Ми Ту ", в която всякакви дами се оплакваха по какъв начин преди 30, 40 или 50 години едни неприятни мъже им намигнали и по този начин тотално трансформирали живота им за десетилетия напред. В негативна посока, несъмнено.

Фактът, че американското списание „ Тайм ", което минава за върха на публицистиката, разгласи това придвижване за „ Личност на годината " е показателно за тотално сбърканите критерии на модерния свят. Холивудски актриси, които от дълго време са не запомнили какъв брой стотици милиони имат и през какъв брой кревати са минали - да бъдат провъзгласявани за стожери на морала и непорочни девици... това е тотална перверзия. А най-противното е, че въпросната наклонност за ликвидиране стигна до парадокси, до които не се е стигало и по времето на маккартизма. В Съединените щати през днешния ден се разиграва вулгарен римейк на сталинската ера. При ръководството на Йосиф Висарионович свалените и разстреляни партийни функционери са били безусловно изрязвани от формалните фотографии и кинопрегледи. Кевин Спейси беше изрязан от кино лентата на Ридли Скот „ Всички пари на света " единствено тъй като някакви висши морални престижи взеха решение, че артистът бил прегрешавал полово. Всъщност този укор се оказа извънредно комфортен. И освен в областта на изкуството.

Ако би трябвало да бъде отхвърлен некой неуместен министър, министър председател, народен представител, просто му спретват една акция, че бил „ полов див звяр " и с кариерата на въпросния човек е свършено. И няма потребност от никакви доказателства. Медийният скандал е изцяло задоволителен. Разбира се, политиката през всички епохи е била царството на лицемерието, само че ми се коства, че през тази година в действителност беше ударено дъното.

Май не остана изгубил изборите политически деятел, който да не упрекна за некадърността си Русия. На английските консерватори и на испанските десни единствено „ съветските хакери " са им в главите. Много елементарно е да си намериш „ жертвен агнец " и с него да оправдаваш личната си отпадналост. В предишното такава роля са играели евреите. Няма значение какво е ставало - земетресение, чума, стопански или политически прелом, разтърсваща персонална драма - всички са знаели, че в дъното на всичко стоят точно представителите на този етнос. Както Валери Петров беше написал доста тъкмо преди време: „ Някой падне от велосипед, за това са отговорни евреите ". Днес на мястото на евреите са конфигурирани руснаците. Те са универсалните причинители на всички несгоди. Те дефинират кой да печели избори и референдуми, трансформират коренно съществували от епохи полезности и, несъмнено, са непрекъснат източник на нещото, наречено „ подправени вести ".

Няма по-лицемерна позиция от тази да ревеш поради така наречен „ подправени вести ". И да твърдиш, че те са откритие на Путин. Просто тъй като нещото „ подправени вести " е съществувало постоянно. Откакто я има политиката, я има и лъжата. И, да, споделя се „ неистина ", а не „ подправени вести ". Това последното е жалко факсимиле. И колкото и да го повтарят официозните медии, няма да стане по-смислено. А до момента в който либералите по света и у нас водят лицемерните си борби против измислените „ подправени вести " и „ полов тормоз ", в света в действителност стават доста значими неща. Но те не провокират подобен интерес.

В Съединените щати бе призната данъчната промяна на Доналд Тръмп, която още веднъж облагодетелства най-богатия един %, суперкласата, а най-прецакани още веднъж са елементарните жители. Точно това е ситуацията и в доста други страни по света, в това число и в България, където данъчната тежест се стоварва най-силно върху хората на наемния труд. Ето по този начин работи капитализмът, уважаеми либералки и либерали. Заети в борба с „ хибридната война ", защитаващи „ политическата уместност ", по този начин и не забелязвате по какъв начин не стопират да ви експлоатират и ограбват. А може пък и да забележите в един миг. Ако, несъмнено, изчистите съзнанието си от демократичните канони и започнете да мислите със личните си глави

Петър Волгин

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР