Думата фертилитет или фертилност означава естествената способност на тялото за

...
Думата фертилитет или фертилност означава естествената способност на тялото за
Коментари Харесай

Кои плодове повишават фертилитета при жените

Думата фертилитет или фертилност значи естествената дарба на тялото за забременяване на поколение. Или казано с елементарни думи, това е способността за елементарно зачеване или плодовитостта, в случай че се отнася за дамите.

Отдавна се счита, че изобилната храна е удобна за раждането на нов живот, само че в действителност ли храната ни прави плодовити? Връзката сред това, което ядем, и способността ни да се възпроизвеждаме е обект на фолклорно, религиозно и здравно наблюдаване от хилядолетия. А за доста евентуални родители това е доста значим въпрос. Ако би трябвало да сме почтени, учените към момента не са измислили ефикасни диети за забременяване. Има обаче препоръки, основани на опита и излъчени от потомство на потомство. Слуховете настояват, че всички те работят и подсигуряват ранно забременяване.

Според някои наблюдения, увеличението на въглехидратите в диетата дава на дамите по-добър енергиен баланс - тогава те евентуално овулират по-често и надлежно имат по-висока фертилност. Наличието на огромни количества витамин С подкрепя овулацията и усвояването на желязото. Фолиевата киселина играе огромна роля както за зачеването, по този начин и за развиването на ембриона. Тази удобна композиция от потребни субстанции се среща в най-висока степен в плодовете. Затова потреблението им се смята за добър стимулант на женската плодовитост.

Кои са целесъобразните плодове за повишение на фертилитета?

Цитрусови плодове

Портокали, мандарини, лимони, грейпфрути, помело – всички те са с високо наличие на витамин С. Освен, че подтиква овулацията, витаминът е мощен антиоксидант, който пречиства тялото от отрови и покачва имунитета. Добър източник са и на фолиева киселина.

Нар

Освен витамин С, съдържа други антиоксинданти и положително количество желязо, което е от огромно значение за бъдещата майка. Освен това усъвършенства качеството на спермата при мъжете, усъвършенства кръвообращението и покачва либидото на двата пола.

Ягоди

 Ягодите покачват фертилитета

Освен че съдържат витамин С, който подтиква овулацията, те покачват и либидото на двата пола. Така че, хапвайки ягоди след сантиментална вечеря, имате огромен късмет за зачеване.

Горски плодове

Малини, боровинки, къпини – съдържат извънредно доста антиоксиданти, в това число и витамин С. Помагат на тялото да обнови клетките си, което важи и за репродуктивната система. Чудесни плодове за висок фертилитет.

Банани

Богати на калий и витамин В, те подхранват мускулите и усъвършенстват производството на полови хормони.

Череши

Изключителен източник на фолиева киселина, добър източник на витамин С и желязо. Освен това са богати на доста съставки, които укрепват общото здраве и пречистват тялото. Препоръчват се както преди забременяване, по този начин и по време на бременността.

Авокадо

 Авокадо за висок фертилитет

Витамин Е (токоферол), който е в положително количество в авокадото има репутацията, че оказва помощ да се вгради яйцеклетка в матката.

Кайсии

Съдържат огромни количества желязо, което е от огромно значение по време на забременяване и бременност.

Диня

Тя е богата цинк, който усъвършенства качеството на яйцеклетките. Освен това пречиства организма от насъбраните отрови.

Ананас

Източник на манган, който също подкрепя забременяването. Добър източник на витамин С и фолиева киселина.

Ябълки

Освен че са богат източник на витамин С, общоизвестна е и цялостната им изгода за здравето и пречистването на организма.

Като цяло, всички плодове са извънредно потребни за дамите, които възнамеряват бременност. Те съдържат цялата потребна гама от витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, огромни количества витамин С и фолиева киселина. Освен това, захарите в плодовете се усвояват елементарно и носят сила, без да обременяват организма както при сладкишите. Те са просто и належащо средство за високото качество на яйцеклетките и естествената овулация, както и за естественото развиване на плода при към този момент бременните дами.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР