Дружеството на Силвия и Пламен Павлови и Яни Драгов планира

...
Дружеството на Силвия и Пламен Павлови и Яни Драгов планира
Коментари Харесай

Компанията за козметика "Оренда" инвестира 5 млн. лв. в нова фабрика в Божурище

Дружеството на Силвия и Пламен Павлови и Яни Драгов възнамерява предприятието да проработи след година Новата фабрика ще усили индустриалния потенциал над 20 пъти. Сега се употребява помещение чартърен. Топ продуктът е слънцезащитен крем, а предходната година приходите са били 2.4 млн. лева
" Оренда груп ", която създава биокозметика с марката Wooden Spoon (англ. - дървена лъжица), влага близо 5 млн. лв. в строителството на нова фабрика в държавната индустриална зона " Божурище ", заяви за " Капитал " Силвия Павлова - ръководещ съучастник дружно със брачна половинка си Пламен Павлов и Яни Драгов.
Производство по 20
От компанията плануват три стадия на строителство, като задачата е индустриалните пространства и складовете да се разположат върху 7-8 хиляди квадратни метра повърхност. Очаква се първият стадий от построяването да завърши през лятото на 2023 година

Финансирането е със лични средства и банков заем. Инвестицията ще разреши на сдружението да усили потенциала си над 20 пъти, да навлезе в нови продуктови категории и да разкрие 15 нови работни места, посочи Силвия Павлова. Във фабриката ще има и лаборатория за проучване на продуктите.
Реклама
Строителството на новото дружество е. През 2018 година компанията вложи 60 хиляди лева в лаборатория и съоръжение плюс 50 хиляди лева в създаване на нова серия артикули, а през 2019 - нови 500 хиляди лева, с цел да се реалокира в по-голяма лаборатория чартърен и да закупи машини.
Новите ниши - пелени и перилни препарати
Бъдещата лична фабрика ще разреши на Wooden Spoon да навлезе в нови продуктови категории - на еднократните хартиени произведения и на препаратите за дома.

" Масовите бебешки пелени се разграждат сред 450 и 500 години. Ние започваме произвеждане на бебешки пелени Woopies, направени от бамбукови фибри. В момента текат проби, които демонстрират, че 65% от продукта се разгражда за 85 дни. Предстои да разберем останалата част за какъв брой време се разгражда. Изборът на нашите пелени ще даде опция на родителите да са виновни към природата и да са спокойни, че в изделията не се влагат петролни деривати ", разяснява Силвия Павлова.

Новост за компанията са и перилните препарати с напълно естествен състав, съгласуван със актуалните технологии. " Продуктите съдържат естествено осапунени масла. Те няма да оказват отрицателно въздействие върху водите, върху животинския и растителния свят, няма да провокират алергични реакции ", изясни още Павлова.
Реклама
Компанията пусна и нов шампоан за коса, създаден във френска лаборатория. Той е в саше от 25 грама, което се разтваря в бутилка от 200 мл. Така съдът се употребява неведнъж, а опаковката е биоразградима. Новост са и биопастите за зъби.

От предходната година компанията има и онлайн магазин. Продажбите от разстояние водят до увеличаваща се известност на Wooden Spoon и възходящ дял на българските клиенти. " Оборотът от интернет продажбите за 2021 е 400 хиляди лв., а за шестте месеца на тази година доближава 420 хиляди лв. ", посочи Силвия Павлова.
За частни марки
, които компанията продава зад граница и в страната под личната марка Wooden Spoon и под частни марки на възложители (private labels), демонстрира фирмената статистика.

" Получаваме от ден на ден запитвания с искане да работим за. Нашата цел е фабриката ни да се трансформира в хъб за развойна активност на биокозметика. Можем да предложим проучване, разработка, произвеждане на нови артикули с екологични решения. Искаме в България да се създават всички качествени марки за тези, които не търсят евтина козметика ", обобщава Силвия Павлова.
Силвия и Пламен Павлови създават биокозметика от осем години Източник: Оренда груп
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР