Дружеството е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа,

...
Дружеството е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

Софийска вода въведе още един начин за директно плащане на задълженията

Дружеството е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа, която предлага заплащане на сметките посредством " отворено банкиране "

" Софийска вода ", част от Веолия, към този момент предлага на своите консуматори най-новия и съвременен метод за заплащане на сметки непосредствено през потребителския им профил. Услугата по иницииране на заплащане посредством така наречен " отворено банкиране " е най-бързият, лесен  и сигурен метод за заплащането на битовата сметка на пазара, подобаващ на най-новите международни стандарти за цифрово обслужване на клиенти.

За потребителите това значи, че могат да заплащат сметките си за вода още по-лесно и бързо. IRIS Pay by Click разрешава на клиентите да изберат от коя банкова сметка желаят да наредят заплащането за сметката си за вода, непосредствено през персоналния си профил в уеб страницата без да вкарват банкови елементи.

 

Т.е. заплащането на сметката за вода става от определена сметка на клиента към сметката на " Софийска вода ", само че за разлика от стандартния банков превод, тук става безусловно с две-три кликвания, в границите на секунди. Тази алтернатива не изисква нито предварителна поръчка на услугата, нито в допълнение възнаграждение или регистрация. Единственото изискване е потребителят да има интензивно онлайн банкиране.

 

С консолидираното на IRIS Pay by click " Софийска вода " е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа, която осъществя решение за иницииране на заплащане от търговеца, основано на ревизираната европейска Директива за платежни услуги (PSD2), в действие от 13 януари 2018 година

 

 

Опцията IRIS Pay by click към този момент е налична в персоналните профили на потребителите, а до дни се чака да е налична и в мобилното приложение " Моята вода " за iOS и Android. " Софийска вода ", част от Веолия, възнамерява да надгради тази услуга като направи допустимо заплащането на сметката непосредствено през получената електронна фактура за вода.    

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР