Дружеството Булгаргаз отговори на обвиненията, че е харизало на Румъния

...
Дружеството Булгаргаз отговори на обвиненията, че е харизало на Румъния
Коментари Харесай

Булгаргаз отговаря на обвиненията: продали газ заради по-ниското потребление през уикенда |

Дружеството " Булгаргаз " отговори на обвиняванията, че е " харизало " на Румъния 60 000 мегавата за уикенда - нещо, което остарялото управление не си било разрешавало с месеци.

" Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ бе осъществена инспекция по отношение на изнесената информация. Вследствие бе открито, че заради всекидневно по-ниското ползване през уикенда от общия микс на количествата природен газ, непотребните количества са осъществени на газов хъб " Балкан ", се показва в позиция на " Булгаргаз ", представена от Българска национална телевизия.

Според позицията цитираните в медиите количества природен газ изрично не дават отговор на фактически продадените, които са 37 000 мегаватчаса. Тези количества били продадени за възстановяване на финансовото положение на сдружението, поради завареното състояние от новия съвет на шефовете на " Булгаргаз ".

" Това, за което ръководещите подлагаха на критика " Булгаргаз ", в този момент го вършат същото, само че в още по-големи мащаби ", сподели по-рано пред bTV някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров.

, че цитираните размери от Овчаров са равни на половината дневна консумация на цяла България и се закани:  " Ще потвърдим, че са крали в петък вечер. И то са крали с милиони. "

В предаването " Денят стартира с Георги Любенов " обвинявания насочи и водачът на АБВ Румен Петков. Сделките са траели по 3 секунди, това не трябва да бъде подминавано, заяви водачът на АБВ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР