Другата неделя в България ще гласуваме за парламент, а през

...
Другата неделя в България ще гласуваме за парламент, а през
Коментари Харесай

Ексклузивно: Браян Роуз – българският зет и кандидат за кмет на Лондон

Другата неделя в България ще гласуваме за парламент, а през май предстоят локални избори във Англия. Един от претендентите е Браян Роуз - притежател на самостоятелната медия „ Лъндън риъл “, каналът му в „ Ютуб “ има над 2 милиона почитатели, а интервютата му със световноизвестни персони имат над 1 милиард гледания в обществените мрежи.

На 6 май някогашният банкер от „ Уолстрийт “ ще се бори да стане кмет на Лондон, с поддръжката на своята брачна половинка – Мариана.

Браян се колебае повече от шест месеца преди да предложи среща на Мариана, с която се срещат инцидентно, до момента в който той пазари облекла. Той е американец, сполучлив банкер в лондонското Сити, тя - самотна майка на щерка.

„ Не знаех съвсем нищо за България. Знаех, че е страна в Европа, само че по-късно научих доста. Бил съм в Бургас, в Пловдив. Познавам храната, знам и няколко думи “, споделя Браян.

Казва, че харесва България и българското, тъй като му припомнят малко или доста на американците. „ Българите са доста работливи хора, могат да дойдат на място като Лондон и да трансформират живота си “, споделя Браян.

Сравнява майката на брачната половинка си със своята баба – „ Сериозна ценностна система. Не позволява да се вършат нелепости, в никакъв случай няма неразбория у дома, тя дефинира разпоредбите. Има необикновен морал и нравственос “, споделя претендентът за кмет.

Съпругата на Браян – Мариана Алексиева в началото трябвало да бъде в Лондон единствено шест месеца, с цел да научи езика. „ Но градът по този начин ме прегърна и аз го усетих като сила. Лондон е една от огромните ми любови и аз боготворя този град. Той ме оформи като човек, даде ми друго виждане за света, даде ми новите другари, моята кариера. Дължа толкоз доста на този град “, споделя тя.

От кухнята до лично телевизионно студио в централен Лондон, Браян и Мариана построяват самостоятелна медия, която са гледали над един милиард пъти в целия свят. Често ги укоряват за прекомерна независимост в тематиките и интервютата, а някои от гостите им в популизъм. Преди година обществените мрежи смъкват едно от най-гледаните изявленията на Браян, тъй като гостът му отхвърля съществуването на пандемията от ковид.

„ За 10 години аз прекарах времето си в диалози като този с някой от най-невероятните хора на този свят. И го правихме без редактиране, без сюжет, без цензура! Можеш да кажеш каквото искаш, и да го кажеш в два, три или четири часа и хората могат да го гледат свободно. Никой не беше виждал сходно нещо преди този момент “, споделя Браян.

Казва, че продължава да се бори за свободата на словото.

Кметът на Лондон дава отговор за полицията, превоза, жилищата, планирането, икономическото развиване, изкуствата, културата и околната среда, контролирайки бюджет от към 17 милиарда английски лири годишно. Изборите за кмет се организират в първия четвъртък на май през четвъртата календарна година след предходните избори. На 13 март 2020 година държавното управление разгласи, че изборите за кмет на Лондон ще бъдат отсрочени до 2021 година заради пандемията от COVID-19. И Браян взема решение да взе участие в тях.

„ За политиката ми като кмет на Лондон доста от тези неща са значими - опазването на здравето, стопанската система, превоза, жилищата, само че когато мислиш за фамилията, това е едно от най-важните неща в обществото. Осъзнах го около Мариана и Габи и в този момент и двете ни момчета. Семейството ме прави по-добър човек. Семейството ме промени. Защото знам, че Габи ме гледа, моята щерка. Знам, че момчетата ми ме гледат и това ме кара да давам повече от себе си “, споделя Браян.

В програмата си Браян дава обещание построяването на десетки хиляди нови жилища до края на годината, повече сигурност по улиците, икономическо възобновление на Лондон и 31-дневен фестивал през август, който да притегли 20 милиона души в града и да покаже английския дух. Заради рестриктивните мерки свързани с ковид акцията му е главно цифрова. Със свръх софтуерен рейс, Браян възнамерява да обиколи всички региони на Лондон до края на акцията, с цел да може да се срещне с гласоподавателите си, без да рискува санкция за това. Случка, с която влезе в новините при започване на акцията си.

„ Аз израстнах гледайки татко ми да работи. В България събота и неделя, тогава се правят значимите неща. Отиваш при другар, помагаш на другар. Но баща ме взимаше с него, даже и на работа, и да видя неговата работа, и това по какъв начин си прекарва деня… Никога не ми е било проблем, че баща работи толкоз доста. Децата са значима част от това, което вършим и ние отиваме там като семейство. Някак си децата са вътре в това, което вършим и го вършим дружно “, споделя Мариана.

Браян се надява фамилният му живот като кмет да не се промени фрапантно. „ Ще продължа да крам заран момчетата на учебно заведение, да им описвам вечер приказки. Присъствал съм в медиите дълго време, само че като кмет на Лондон ще бъде още по-осеземо. Ще провокира повече мнения, рецензия, само че ще мога да направя и повече страхотни неща за този град, с цел да бъде Лондон най-хубавия град в света. Няма да се трансформират доста неща. Ще има повече погледи върху нас. Но това не е проблем “, споделя той

„ Мисля, че Браян ще има ресурсите и хората да промени и да направи нещо “, споделя от своя страна Мариана.

„ Можеш да бъдеш всичко, което поискаш и една от аргументите да се кандидатирам за кмет е това, че тя може да види, че е допустимо. Момчетата ми могат да видят, че е допустимо. Всеки по света може да види, че е допустимо. Всичко е допустимо, в случай че решиш, работиш крепко и просто го вярваш. И аз поисквам на всеки да тръгне по този път. Имаме опция да живеем в необикновен свят и всеки има това - дух и оптимизъм. И това е, което имам - това съм аз, това е „ Лъндън риъл “, това е моето семейство “, добавя Браян, а Мариана е твърдо зад него в това предизвикателство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР