Древната китайска поема „Баладата за Мулан“ отново оживява на голям

...
Древната китайска поема „Баладата за Мулан“ отново оживява на голям
Коментари Харесай

$200 млн. връщат Мулан на голям екран - slava.bg

Древната китайска поема „ Баладата за Мулан “ още веднъж оживява на огромен екран. 22 години, откакто „ Дисни “ показа анимацията си, приспособена от фолклорната творба и след това я трансформира в класика, историята се завръща в киносалоните, с цел да потвърди, че няма нищо по-силно от човешкия дух.

„ Мулан “ е следващата рисувана лента, която продуцентският колос прекроява в игрален римейк. Преди това бяха „ Книга за джунглата “, „ Дъмбо “, „ Аладин “ и „ Цар Лъв “, който бе основан (почти) напълно от компютърно генерирани изображения, чиято цел беше да копират оригинала в по-реалистично изглеждаща картина.

„ Мулан “ ще се разграничава радикално в това отношение от своите прародители. Този римейк се отдалечава към този момент най-вече от анимацията си, като разделя един персонаж на два обособени и трансформира сюжета по този начин, че да придобие по-голяма достоверност съгласно китайската просвета.

За основаването на „ Мулан “ продуцентите са преброили над 200 милиона $ (според някои източници, сумата доближава и съвсем до 300 млн.), което прави плана най-скъпия римейк на „ Дисни “.

След като побеждава хиляди други претендентки, в основната роля тук се подвизава азиатската звезда Лиу Ифей. Както на екрана, по този начин и бекстейдж, актрисата впечатлява освен с почтената си визия и спокоен манталитет, по този начин и със спартанската си подготовка, когато става дума за бойни изкуства. Тя, в действителност, извършва сама 90 на 100 от каскадите си във кино лентата, които включват още пукотевица с лък и езда. „ Когато затворя очи и се съсредоточвам, от време на време съумявам да направя придвижвания, на които даже не допускам, че съм способна “, споделя с усмивка Ифей.

На кастинга за „ Мулан “ тя се появява след 14-часов полет от Пекин. Успява да медитира за няколко минути преди да грабне ролята поради актьорското си преобразяване, а незабавно по-късно отпътува на предварителен физически лагер.

„ Това е доста женски филм, с помощта на всички дами-воини, които бяха с нас на снимачната площадка “, безапелационна пък е режисьорката Ники Каро, която разписва творбата си в историята на американското кино като най-скъпата продукция, основана от кинодеец от женски пол.

„ Мулан “ обаче ще бъде запомнен и с друго. Това е един от първите филми, които дават рестарт на киносалоните по света. След като своя дебютен десант у нас преди седмица направиха „ Тенет “ и „ Новите мутанти “, продукцията на „ Дисни “ е идващият огромен план, който ще върне феновете пред екрана.

В България филмът ще направи публично премиерата си от 11 септември, само че предпремиерно ще може да се гледа още от през днешния ден. В страните, в които обаче действа стрийминг платформата на „ Дисни “, „ Мулан “ ще е наличен само онлайн, като виртуалният пропуск е оценен на 30 $.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР